Hollywood1. oktober 2017

O. J. Simpson løsladt

O. J. Simpson er blevet løsladt fra fængslet efter ni år bag tremmer
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/o.-j.-simpson-01102017.jpg
 Foto: All Over Press

Verdens nok mest berømte straffefange, O. J. Simpson, er blevet løsladt.

Han er blevet prøveløsladt efter at have afsonet ni år af en dom på 33 års fængsel for et væbnet røveri i spillebyen Las Vegas.

- O. J. Simpson er ude af fængslet - han er en fri mand, siger Brooke Keast, der er talskvinde for fængselsvæsenet i Nevada, til CNN.

O. J. Simpson sad isoleret til sidst

Simpson blev løsladt natten til søndag (dansk tid) og blev hentet ved fængslet af en ven, oplyser Keast.

Den tidligere NFL-stjerne og skuespiller, der efterhånden er blevet 70 år, blev allerede i juli indstillet til løsladelse.

I den forbindelse blev han tildelt en enecelle og blev isoleret fra de andre fanger af hensyn til hans sikkerhed.

- Det sidste vi ønsker er, at en eller anden fange søger 15 minutters berømmelse ved at angribe O. J. Simpson, sagde Brooke Keast ved den lejlighed.

Han har fem års prøvetid, hvor han skal være i jævnlig kontakt med myndighederne og holde sig på den rigtige side af loven for at undgå at ryge tilbage bag tremmer.

I forbindelse med forhandlingerne om hans løsladelse har han udtalt, at han vil flytte til Florida. Hans alder, hans gode opførsel i fængslet og det faktum, at han har en plan for sit liv efter fængslet var medvirkende til, at hans straf blev forkortet.

O. J. Simpson blev verdenskendt, da han i en TV-transmitteret retssag stod tiltalt for drabet på sin hustru Nicole Brown Simpson og hendes ven Ronald Goldman i Brentwood i Los Angeles i 1994.

Sagen om 1994-mordene på Nicole Simpson og hendes ven Ron Goldman rystede hele nationen. De blev fundet stukket ihjel ude foran Nicole Simpsons hjem i Los Angeles af flere knivstik den 12. juni 1994.

Politiet havde hurtigt Nicole Simpsons eksmand - O. J. Simpson - i søgelyset. Parret var blevet skilt i 1992, fordi Nicole anklagede ham for at være voldelig. Ifølge politirapporter havde han bl.a. ”kastet hende op mod væggen” og ”skubbet hende ud af en kørende bil”. Fem dage efter mordene – 17. juni 1994 – mente politiet, at de havde beviser nok til at anholde O.J. Simpson, og via sine advokater blev sportsstjernen anmodet om at møde op på politistationen Parker Center kl. 11. Men O. J. Simpson dukkede ikke op – og så gik den vilde biljagt ellers. Politiet spottede O. J. Simpson på flugt i en bil, og ordensmagten satte efter. En helikopter sørgede for at filme det hele, og over 108 millioner amerikanere fulgte den hæsblæsende biljagt. Jagten sluttede kl. 21, hvor O. J. Simpson overgav sig. Politiet og anklageren var ikke i tvivl om, at det beviste, at de havde fat i den skyldige. Men resultatet af retssagen blev som bekendt en anden. Takket været højtprofilerede forsvarere lykkedes det O. J. Simpson at forlade retslokalet i 1995 som en fri mand. Anklagerne havde ellers fundet blodspor fra O. J. Simpson på gerningsstedet og blodspor fra de to ofre i O.J. Simpsons bil. Forsvarernes teori om, at blodet måtte være ”plantet” gik åbenbart rent ind – for 3. oktober 1995, efter blot fire timers votering, kom dommen: “In the matter of the People of the State of California versus Orenthal James Simpson, we the jury, in the above titled action, find the defendant, Orenthal James Simpson... not guilty”.

O. J. Simpson blev senere ved et civilt søgsmål kendt skyldig i drabene på Nicole Simpson og Ron Goldman og blev dømt til at betale en erstatning til Goldman-familien på 33,5 millioner dollars - penge han aldrig har betalt.

Se galleri med O. J. Simpson:

O.J. Simpson galleri

Sponsoreret indhold