49 år efter hans død: Legenden Bruce Lee døde muligvis, fordi han drak for meget vand

Da han mistede livet i 1973, var hans død omgærdet af stor mystik.
Han var ung, på toppen af sin karriere, og umiddelbart sund og rask.
Men nu kan videnskaben muligvis give os lidt flere svar. I hvert fald har den her – tæt på 50 år efter – foreslået, at Bruce Lees død kan hænge sammen med hyponatriæmi, som kan opstå, når patienten har et før højt væskeindtag.
Det fremgår i det medicinske tidsskrift Clinical Kidney Journal.
Opsvulmet hjerne
Da filmstjernen og kampsportsikonet pludselig døde i Hong Kong i 1973, var det i en alder af bare 32 år.
Hvilket fik mange til at undre sig.
En obduktion afslørede dengang, at Lees hjerne var hævet, hvilket fik lægerne til at konkludere, at det nok skyldes bivirkninger ved det smertestillende og beroligende stof, som Bruce Lee kunne have været overfølsom overfor.

En gruppe spanske forskere peger nu på en ganske anden forklaring, nemlig at hyponatriæmi kan ligge til grund.
Denne diagnose kan skyldes, at Lees ”nyrer ikke har været i stand til at udskille overskydende vand,” som det lyder. Og det er altså denne ubalance, der får cellerne i kroppen til at svulme op – også dem i hjernen.
Kronisk væskeindtag
Forskerne bag rapporten i december-udgaven af tidsskriftet hævder, at skuespilleren og Kung Fu-stjernen havde ”flere risikofaktorer” for hyponatriæmi.
Blandt andet på grund af hans ”kroniske væskeindtag” af både alkohol, juice og en stor mængde vand.
Hertil kommer hans brug af marihuana, som øger tørsten, samt den receptpligtige medicin, som kan have skadet hans organer yderligere.

Bruce Lees pludselige død i en ung alder har været genstand for utallige spekulationer gennem snart 50 år.
Nogle fans har endda antaget, at han blev myrdet, mens andre hældte til, at årsagen skulle findes ved overophedning.
Ifølge bogen ”Bruce Lee: A Life” fra 2018 mistede stjernen appetitten i de sidste år, før han døde. Her levede han angiveligt udelukkende af gulerødder og æblejuice.
Og selvom det kan lyde som gode sager, så er det altså ikke nødvendigvis sundt, når det alene udgør kosten.