Cecilie Haugaard sablet ned i Informations boganmeldelse: Hyklerisk og tonedøvt
LÆS OGSÅ: Efter massiv kritik: Nu tager forlag Cecilie Haugaard i forsvar
Hun er model, mor til to, gift med en popsanger og influerer dagligt mere end 319.000 følgere på Instagram-profilen Cillemouse. Alligevel går det i øjeblikket rigtig trægt for Cecilie Haugaard, der i kølvandet på udgivelsen af sin nye bog, "Instagrim", har modtaget skarp kritik for selv at være en del af det problem, hun beskriver i bogen:
Uopnåelige glansbilleder på sociale medier, der skader unges mentale helbred og blandt andet udmunder i depression, angst og at de skærer i sig selv.
Senest har avisen Information skrevet en råt for usødet anmeldelse af "Instagrim – styr de sociale medier, så de ikke styrer dig", hvor sagen sættes på spidsen, og Cecilie Haugaards bog beskrives som tonedøv – og det under overskriften "Cillemouses hykleri".
– Hun er en af Danmarks største udbydere af den type indhold, som risikerer at gøre skade. Ikke én gang i løbet af bogens 250 sider nævner hun det, der virker som den åbenlyse grund til, at hun selvfølgelig ikke slettede sin profil, dengang hun stod ved en skillevej: At den er en rigtig god forretning, forklarer anmelder Natalie Barrington Rosendahl.
Shitstormen begyndte for Cecilie Haugaard i sidste uge, da hun i forbindelse med udgivelsen medvirkede i DR-programmet "Deadline". Her blev hun spurgt til dobbeltmoralen i at fordømme perfekthedskulturen for dens alvorlige konsekvenser, mens hun selv ernærer sig af at dele bikinibilleder og designersko.
Cillemouse vedkender sig i interviewet at være en del af problemet, men vil ikke ændre noget.
– Hvis jeg kunne gøre alle glade, og vi kunne ændre alle unges mentale trivsel ved, at jeg ændrede, hvilke billeder jeg lægger op, så ville jeg gerne gøre det, men det er ikke pointen, siger hun i Deadline.
Siden shitstormen tog fart har hun været musestille.
Flere kritiske røster er efterfølgende trådt til – blandt andet Berlingskes kulturredaktør Birgitte Borup.
– Når man scroller igennem hendes profil på Instagram, ligner Cillemouse ikke en kvinde, der er der for at indgyde ret meget andet end det mindreværd, hun selv var ramt af, skriver hun.
Tirsdag viste Lindhardt og Ringhof sin støtte til influenceren med et opslag – også på Instagram – hvor forlaget skriver, at det står 100 procent på mål for projektet, som det lyder.
For nylig har tv-vært Rikke Gøransson haft premiere på serien "Hvorfor skal Rikke være smuk", hvor hun behandler samme problematik. Hør hende fortælle mere i SE og HØR-podcasten "Sladderministeriet" her: