Cecilie Hother i vild kosmetik-krig: Trusler, vold - og mange, mange millioner
Kender du mere til sagen? Så hører vi gerne fra dig. Skriv en fortrolig mail til journalisten på saad@sh.dk
LÆS OGSÅ: Cecilie ville have dagpenge - solgt millionfirma for en slik
Det er vist ingen overdrivelse at kalde tv-vært og influencer Cecilie Hother for en af Danmarks helt store mediedarlings.
For ikke nok med at hun med et smittende smil og godt humør har fået millioner af tv-seere til at elske vejrudsigten som dagens bedste underholdning på TV 2.
Hun har også opbygget et nærmest uplettet image som en elskelig influencer med nem adgang “til forsiden” af danske medier.
Ofte med en personlig historie, der handler om at kæmpe for det rigtige, det sunde og det overskudsagtige liv.
Men forleden løftede Cecilie Hother selv sløret for en over seks år lang og meget personlig kamp, hun indtil nu har fortalt meget lidt om.
- Jeg er glad for at kunne dele nyheden med jer om, at jeg har vundet retssagen mod CeriX og Riemariee Nataschia Leclaire Rosenblum (tidligere Rie Jensen), fortalte Cecilie Hother forleden til sine over 87.000 trofaste følgere på Instagram.
Bag nyheden ligger imidlertid en historie, der overraskende nok ikke har nået forsiderne, selv om der i retten og bag kulisserne er udkæmpet en opslidende og meget personlig kamp.
Den har således udløst flere politianmeldelser og andre voldsomme påstande parterne imellem om alt fra chikane, ulovlige lydoptagelser og vold til vidnetrusler, skattesnyd og afpresning.
Også advokaterne for de to parter er gået usædvanligt hårdt til hinanden med voldsomme udfald både i og uden for retten, afslører dokumenter, som SE og HØR har gennemgået.
Det handler striden om
I 2016 går Cecilie Hother og Riemaree Nataschia Leclaire Rosenblum (tidligere Rie Jensen, red.) sammen om firmaet CeriX Holding ApS, der driver flere kosmetiske klinikker.
Ideen er at tilbyde kosmetiske behandlinger, som Rie er specialist i at lave. Det bliver hendes arbejde i firmaet, mens Cecilie Hothers bidrag som landskendt tv-vært er at få god presseomtale og finde attraktive kunder via sit store netværk.
Prisen for at få Cecilie Hother med i firmaet er, at hun skal have 30 procent af anparterne. De resterende 70 procent, der giver bestemmende indflydelse i firmaet, ejer Rie,
Efter kort tid går samarbejdet mellem Cecilie og Rie dog helt i stykker. Rie mener, at Cecilie laver alt for lidt. Omvendt mener Cecilie, at hun laver præcis det, hun har lovet.
Adskillige forsøg på at blive enige mislykkes. 21. december 2017 overdrages alle anparterne og rettigheder i de to datterselskaber, som reelt står for behandlingerne, til Ries firma, Rie Holding ApS. Det besluttes på en generalforsamling, hvor Rie har flertallet af stemmerne.
Prisen for de to selskaber og alle rettigheder er 2.887.033 kroner. 30 procent af beløbet - lidt over 866.000 kroner - udbetales ifølgeRie direkte til Cecilie Hother.
Herefter er CeriX Holding ApS reelt tømt for aktiver og har ingen aktiviteter udover de efterfølgende retssager.
Cecilie Hother mener, at salget er sket ulovligt og til en alt for lav pris. 16. marts 2018 anlægger Cecilie Hother derfor retssagen.
2. maj 2023 beslutter landsretten, at salget er lovligt, men at prisen var for lav. Derfor skal der betales yderligere 1.862.967 kroner plus renter for aktiverne. Pengene skal betales til CeriX Holding ApS og ikke til Cecilie Hother, som hun havde krævet.
I dommen kalder landsretten det i øvrigt for “sagligt begrundet at bringe samarbejdet til ophør og overdrage anparterne i driftsselskaberne.”
Sandheden om dramaet i først byretten og senere landsretten er da også langt mere nuanceret end Cecilie Hothers lykkelige opslag på Instagram, som hun delte hele 56 dage efter landsretsdommen.
Dokumenter i sagen, som SE og HØR har kulegravet, afslører nemlig, at landsretten klart underkender flere af de markante krav, som Cecilie Hother har stillet mod Rie LeClaire og hendes selskab.
Herunder Cecilies juridisk vigtige krav om, at salget af aktiverne i moderselskabet CeriX Holdning til Rie LeClaire skal kendes ugyldigt. Noget, som både byretten og landsretten blankt afviser.
Og selv om Cecilie Hother faktisk har fået ret i, at Rie LeClaire og hendes selskab nu skal efterbetale 1,8 millioner kroner plus renter - som landsretten mener, der er betalt for lidt for hendes og Cecilies aktiver i CeriX Holdning - så er beløbet markant mindre end det, som Cecilie Hother håbede på at få.
6. august 2017 skriver hun således i en mail til Rie LeClaire med emnefeltet “Pris for Cerix aktier”:
“Jeg har derfor beregnet, at min andel er 10.685.000 kroner værd for mig og jeg vil derfor tilbyde dig at købe mig ud af Cerix for det beløb”, skriver Cecilie Hother blandt andet.
“Jeg forventer betaling af 100% af beløbet for mine aktier ved underskrift af aftalen.”
Da Cecilie alene ejer 30 procent af deres fælles aktiver i kosmetikfirmaet, betyder det med andre ord, at det efter blot et par års drift skulle være 35 millioner kroner værd.
Udover ønsket i mailen er de næsten 10,7 millioner kroner også udgangspunktet for Cecilie Hother og hendes advokat under en større forhandling om prisen.
Men både dette og efterfølgende lavere millionbeløb, som Cecilie Hother og hendes daværende advokat foreslår, bliver afvist af Rie LeClaire som alt for høje.
I landsretten, som afsagde sin dom 2. maj i år, er vurderingen af værdien da også meget langt fra det, som Cecilie Hother oprindeligt spillede ud med.
Selskabets værdier var nemlig 4,75 millioner kroner værd, lyder det i dommen. Og da Rie LeClaire kun betalte 2.887.033 kroner for at overtage aktiverne, skal hun med andre ord efterbetale 1.862.967 kroner plus renter. Men altså fortsat betale betydeligt mindre, end de forskellige beløb Cecilie Hother undervejs har forlangt.
Landsretten giver heller ikke Cecilie Hother ret i, at pengene skal gå direkte til hende. De ender i stedet i hendes og Rie LeClaires fælles selskab, som hele sagen handler om. Dermed “ejer” Rie nu 70 procent af efterbetalingen.
Over for SE og HØR fastholder Cecilie Hother fortsat, at hun ser sig som den ægte sejrherre med den endelige dom fra landsretten.
Ikke mindst fordi byretten nåede frem til et betydeligt dårligere resultat, da Rie LeClaire her slap for at efterbetale så meget som en krone.
- I Københavns Byret fik jeg desværre ikke medhold, og efter rådgivning fra mine advokater valgte jeg at anke sagen til Landsretten.
- På den baggrund var jeg – naturligvis – meget lettet, da dommen fra Østre Landsret blev afsagt med det modsatte resultat af Københavns Byret.
Cecilie Hother mener, at hun nu har fået ret i, at salget aldrig skulle være sket. Også selvom landsretten altså ikke vil ophæve beslutningen om, at Rie LeClaire lovligt kan købe aktiverne i deres fælles selskab, men til en højere pris.
- For mig var det helt afgørende at få fastslået, at min tidligere partner, Rie Jensen (nu: Riemaree Rosenblum), var uberettiget til at sælge datterselskaberne i vores fælles holdingselskab (CeriX Holding ApS) til sig selv til en af hende fastsat pris.
- Dette var hele tiden retssagens fuldstændige centrale spørgsmål, mener Cecilie Hother i dag.
Den udlægning af dommens resultat er Rie LeClaire helt uenig i.
- Hvis man ligesom deler påstandene op, så har jeg vundet eller er blevet frifundet i 95 procent af sagen, siger Rie LeClaire til SE og HØR.
- Og så var der fem procent tilbage, som er Cecilies subsidiære (alternative, red.) påstand, hvor jeg har fået medhold i 75 procent af det. Og CeriX Holding, vores fælles selskab, har fået 25 procent medhold, mener hun.