KendteI går

DR reagerer på Sisse Sejr stalkingskandale: Det får ikke konsekvenser

Programmet "Mit liv er stjålet" forbliver på DR's platform, selvom det er kommet frem, at Sisse Sejr er sigtet for identitetstyveri og chikane
Sisse Sejrs sag om identitetstyveri får ikke konsekvenser.
Sisse Sejrs sag om identitetstyveri får ikke konsekvenser.
 Foto: Mathilde Schmidt

Læs også: Dan Rachlin i opråb: Sisse Sejr har forrådt os

Mandag aften kunne SE og HØR afsløre, at tv-værten der var sigtet i en sag om chikane og stalking også var vært på DR-programmet "Mit liv er stjålet".

Det var Sisse Sejr, der stod i spidsen for programmet, hvor hun som hovedperson blev undervist af IT-eksperter i, hvor nemt det er at få fat i personlige oplysninger på nettet.

Og hvis du har lyst til at se, hvor nemt det er - så har du stadigvæk muligheden for det. Det fortæller Ditte Jensen, der er ledende redaktionschef i DR, til Ekstra Bladet.

Sisse Sejrs egen sag om stalking og identitetstyveri får nemlig ikke konsekvenser for programmet, der blev sendt tilbage i 2017.

"Jeg har ikke kommentarer til den konkrete sag, men umiddelbart får det ikke konsekvenser for et otte år gammelt program," er meldingen til avisen.

SE og HØR har i flere dage forsøgt at få en kommentar fra DR, men de har ikke vendt retur på vores henvendelse.

Kynisk og uprofessionel

Dj og radiovært Dan Rachlin har selv medvirket i DR-dokumentaren om identitetestyveri, og han kalder hendes opførsel for "kynisk" og "uprofessionel".

"Foruden at det er ulovligt, finder jeg det dybt, dybt kynisk at benytte de selvsamme "greb", hun har arbejdet med professionelt," skriver Dan Rachlin i et opslag på Facebook.

Kommunikationsrådgiver Julius Petersen har tidligere fortalt til SE og HØR, at netop ironiens boomerang stiller spørgsmålstegn ved hendes troværdighed som journalist.

Det handler sagen om

Den kendte tv-, radio og podcastvært, Sisse Sejr-Nørgaard er sigtet af politiet for groft at have chikaneret en kvinde ved at have stalket hende og stjålet hendes identitet. Offeret var en kvindelig bekendt af tv- og radioværtens mand, Esben Bjerre.

I retsmødebegæringen kan man læse, at tv- og radioværten i ikke under 81 tilfælde stjal kvindens identitet, misbrugte hendes oplysninger og udsatte hende for omfattende digital stalking.

Konkret foregik det ved, at Sisse Sejr udgav sig for at være offeret og tilmeldte hende forskellige private og offentlige virksomheder. Således blev kvinden i ugevis bestormet med opkald, beskeder, mails og nyhedsbreve fra mange forskellige sider. Der er også lavet flere reservationer på københavnske restauranter i det kvindelige offers navn.

Den omfattende og systematiske chikane fandt sted i perioden 15. juli til 23. august 2024. Sagen startede efter, at Sisse Sejr ifølge SE og HØRs oplysninger havde set sig vred på kvinden, som er en bekendt til hendes mand, Esben Bjerre.

Sisse Sejr har erkendt sin skyld i sagen, og derfor kommer sagen til at køre som en tilståelsessag ved Københavns Byret den 4. marts.

Uklædeligt at victimblame

Sisse Sejr tog selv bladet for munden i et opslag på Instagram, hvor hun kom med sin version af sagen. Her skrev hun blandt andet, at hun og manden, Esben Bjerre, i sommer befandt sig i en "uoverskuelig krise", hvorfor hun opførte sig, som hun gjorde.

I opslaget skriver hun også, at den forurettede blev ved med at kontakte Esben Bjerre, selvom chikanen stoppede.

Til SE og HØR har kommunikationsrådgiver Anna Thygesen tidligere udtalt, at Sisse Sejr burde undskylde for sine handlinger, og ikke kun komme med sine egne forklaringer.

- Jeg forstår det sådan, at hun fortryder – ikke over for den forurettede, men i forhold til sig selv. Jeg ville have anbefalet en undskyldning. Ingen kan se, at du ikke mener det.

- Men det handler om at vise en empatisk side. Det er mærkeligt, hun ikke kan op mønstre lidt mere empati eller forståelse.

Sponsoreret indhold