Eksmanden holdt hånden under Caroline: Her stammer milliarderne fra
Hendes baronesse-titel, et slot og hans penge. Ved første øjekast lignede det et vaskeægte eventyr, da Caroline Iuel-Brockdorff – nu Caroline Fleming - giftede sig med rigmanden Rory Fleming i 2001.
Caroline har tidligere fortalt, at der ikke var tradition for, at adelige kvinder gjorde karriere – deres pligt var at gifte sig godt.
Og den pligt levede hun til fulde op til. For Rory-slægten er en af Storbritanniens rigeste, og i mange år postede hendes nu eksmand Rory Fleming astronomiske summer i Valdemars Slot og sikrede dets overlevelse.
Men hvor stammer alle Fleming-milliarderne egentlig fra?
Det er ofte Rorys onkel, James Bond-skaberen Ian Fleming, der bliver nævnt i forbindelse med familieformuen.
Men selv om han har tjent styrtende på fortællingerne om agent 007, så skal vi et par hundrede år tilbage og en tur til Skotland for at finde grundlæggeren af den enorme pengetank, der i dag tæller en af Storbritanniens største, og som har åbnet dørene til Buckingham Palace for familien Fleming.
Det var skotten Robert Fleming, der i 1873 tog de første skridt mod rigdommen, da han oprettede en investeringsbank opkaldt efter ham selv. Forretningsidéen opstod, da han så muligheder i at investere i amerikanske jernbaner.
Og det var helt rigtigt set, for investeringen kastede en formue af sig og grundlagde familiens enorme rigdom. Siden er den vokset stødt og tæller blandt andet en kostbar skotsk kunstsamling og russiske guldminer.
I 2000 solgte familien dynastiet til den amerikanske bank Chase Manhattan, og klanens 130 medlemmer kunne tilsammen stikke 5 milliarder pund i lommen.
Dengang troede man, det var slutningen på en mere end 100 år lang æra, men Fleming-familien gentænkte deres forretningsstrategi og genopstod i 2002 under navnet Fleming Family and Partners.
I 2014 udvidede de forretningen og slog sig sammen med Stonehage Group og tager nu andre yderst velhavende klienter ind i investeringsbanken, so, nu hedder Stonehage Fleming Family and Partners.
Familien Fleming lever stadig her 150 år senere af at investere, men det er ikke hr eller fru hvem som helst, der kan komme i stald hos finansgenierne. Selv om familien ikke skelner mellem nye penge og gamle penge, skal du have 10 millioner pund i likvide midler for at blive kunde hos familien Fleming.
Dyr skilsmisse
I 2001 blev Caroline og Rory Fleming gift ved et romantisk bryllup i Valdemars Slotskirke på sydfynske Tåsinge, og det var, som du nok har regnet ud, ikke en dårlig familie at blive gift ind i.
Caroline Fleming giftede sig godt, da hun i 2001 sagde ja til rigmand Rory Fleming (Foto: Claus Poulsen)
I 2003 overtog Caroline Valdemars Slot fra sin far, Niels Iuel-Brockdorff, og i mange år var det meningen, at deres ældste søn Alexander skulle være den næste i rækken af Iuel-Brockdorff-slægten til at overtage familiegodset.
Derfor var det også i Rory Flemings interesse at holde hånden under det økonomisk skræntende slot, og gennem tiden har han som tidligere nævnt postet ufatteligt mange penge i slottet. Den britiske rigmand har i skrivende stund 40 millioner kroner til gode.
I 2007 blev parret skilt – ifølge kilder tæt på havde forholdet skræntet i en længere periode, men kærligheden fik efter sigende dødsstødet, da Rory Fleming ville sende Alexander på kostskole, da han var blot seks år.
Flere medier har skrevet, at Caroline Fleming fik 400 millioner pund i skilsmissen, hvilket hun ad flere gange har afvist.
Ifølge BT’s udenrigskorrespondent Jakob Illeborg er det dog utænkeligt, at hun har forladt sin ægtemand helt tomhændet.
- Jeg ved ikke, hvor mange penge hun fik, men Rory Fleming er en meget vvelhavende mand, og det britiske skilsmissesystem fungerer sådan, at medmindre der er en helt særlig anordning, så skal man dele pengene et godt stykke ad vejen. Så der er ingen tvivl om, at hun har fået nogle penge, sagde han sidste år til avisen.
Caroline Flemings søster Louise Albinus købte for en måned siden Valdemars Slot. Caroline Fleming er dermed ude – og det er Rory Fleming og hans mange milliarder dermed også.
Hvordan det kommer til at gå det familieejede gods i fremtiden, bliver spændende at følge med i.