Endelig taler Razz ud om karrierestoppet: - Det var et pænt farvel

”Engang kickflippede han rundt på scenen, men i dag er han kulturkonsulent. Sikke et skifte.”
Sådan lyder overskriften, som alle journalister, der kontakter Rasmus Ott, gerne vil lave. Det er han bare ikke interesseret i at deltage i. Af samme grund takker han nej til at deltage, når pressen ringer og spørger, hvad han går og laver.
Indtil nu i hvert fald.
I et nyt program på DR har Rasmus Ott nemlig valgt at medvirke og for første gang fortælle historien om, hvorfor han en dag valgte at trække stikket som sanger og skuespiller.

Programmet med titlen ”MGP: Børnefesten der gik amok” har udover Rasmus Ott også Anne Gadegaard, Morten Fillipsen, Nicolai Kielstrup, Stine Wojcik og Emma Pi Hedeboe som medvirkende.
De seks tidligere MGP-stjerner er i programmet placeret i et til lejligheden indrettet MGP-lokale, hvor de snakker om gamle dage med alt, som hørte med tiden som barnestjerne.
Her kommer det blandt andet frem, at de bedst placerede deltagere i de første år af showets levetid havde utrolig mange koncerter efterfølgende. Det blev for meget for flere – herunder den gode Razz.
Derfor valgte han at trække stikket
- Tilbage i 2004 der står jeg og skal udgive mit tredje album. Jeg havde fået kontrakt af Universel, men der er noget inde i mig, der kan mærke, at jeg ikke har lyst til det mere. Nu stopper vi, fortæller Rasmus Ott.
MGP-vinderen, der ganske rigtig er kulturkonsulent den dag i dag, var 12 år, da han vandt den anden udgave af det dengang nye børneshow.
Har spist for meget kickflipper
Rasmus Ott smider på ingen måde sit gamle hit på, når han hører musik. Faktisk finder han den rimelig tåkrummende.
- Når jeg hører sangen, så er jeg nærmest allergisk over for den. Det er sådan at skuldrene rejser sig.
- Jeg ved ikke, om der er sådan noget med, at hvis man spiser for meget af et eller andet, så bliver man allergisk over for det.
- Jeg har nok bare spist for meget af Kickflipper i mit liv, lyder det fra Ott.
Han nåede at udgive to CD’er, og medvirke i julekalenderen ”Jesus og Josephine, der blev sendt i 2003.
- Det kan virke lidt underligt, når det nu var noget, jeg syntes, var så fedt. Men jeg kunne bare mærke, at jeg skulle ud af det her.
- Jeg havde meget lyst til det almindelige. Det kan lyde underligt, men jeg hungrede bare efter at passe ind som enhver anden. Der stoppede jeg så og klippede alle ledninger over til mediekontakt, og koncerter og alt der var inden for showbiz.
- Det var et pænt farvel, siger Rasmus Ott med et smil.

Det lykkedes dog ikke at lægge Razz-karakteren fuldstændig fra sig. Antallet af mennesker, der forbandt Ott med Razz, var simpelthen for stor.
Og selv om han ikke bryder sig om at høre nummeret, der skabte hele hans karriere, så er det også med en vis stolthed, at han tænker tilbage på sin optræden.
- Men når jeg forsøger at tage et helikopterperspektiv på det, så synes jeg egentlig, at det var et radikalt nummer, jeg stillede op med.
- Jeg rockede jo bandanaen, før Nik og Jay kom frem. Det er noget, jeg er stolt af at se tilbage på. Det var jo vildt nok, at jeg turde at stille mig frem med noget, jeg syntes var sejt, siger Rasmus Ott.
"MGP: Børnefesten der gik amok" er på fire afsnit og kan ses lige her.