Han taber millioner på dyr mad: – Græder mig ikke i søvn
Gæsterne lægger tusindvis af kroner for et måltid mad. Og listen over dem, som er interesseret i at gøre det samme, skal også tælles i mange tusinder.
Alligevel er det fortsat ikke lykkedes den danske mangemillionær og i dag udlandsdansker Lars Seier Christensen at få en forretning ud af sin stærkt roste Michelin-restaurant Alchemist på Refshaleøen i København.
I stedet må han igen skyde en klump af sin formue i forretningen, nemlig yderligere fem millioner kroner som blev indbetalt i januar i år.
Og det er ikke første gang, at det sker.
Det seneste regnskab, der netop er blevet offentliggjort, viser således et underskud på 15,025 millioner kroner i Alchemist.
Sidste år lød hullet i kassen på 16,12 millioner kroner.
Men ifølge B.T. får det ikke rigmanden til at ligge søvnløs om natten. Også selvom coronaepidemien ifølge beretningen i regnskabet har en del af forklaringen på, at det ikke er i nærheden af at være en økonomisk sund forretning at sælge dyr mad til hele verden.
Forklaringen på millionunderskuddet skal dog findes i andet end driften.
Det koster nemlig dyrt at indrette en restaurant, der er så fin mad værdig, viser tallene i regnskabet.
– Cirka 10 millioner er afskrivninger på den meget høje pris for oprindeligt at indrette verdens vildeste restaurant, uddyber Lars Seier Christensen til B.T.