Hjerteløberne oplever vild tilslutning efter Christian Eriksens hjertestop
Når den 29-årige Christian Eriksen spiller fodbold, bliver der som regel løbet stærkt.
Under kampe for Inter Milan har stjernespilleren nået en tophastighed på næsten 30 kilometer i timen. Og flere gange har han ligget på listen over de hurtigste spillere.
Men lørdag var der lægeteamet i Parken på Østerbro, der skulle have fart på.
Og nu kan Trygfondens Hjerteløber-projekt berette om overvældende tilslutning fra danskere, der uden tvivl er følelsesmæssigt påvirkede af Christian Eriksens kollaps under EM-kampen mod Finland.
702 nye frivillige
Grethe Thomas, der er projektchef i Trygfonden, står for at organisere de danske frivillige hjerteløbere.
Hun fortæller til DR.dk, at der i denne weekend kom 702 nye hjerteløbere, og at 641 af dem meldte sig efter Eriksens kollaps.
Sidste weekend var der tale om 90 nye tilmeldinger, så stigningen taler sit tydelige sprog.
Grethe Thomas er slet ikke i tvivl om, at det er Eriksens hjertestop, der har fået flere til at melde sig.
- Det der gør, at vi handler som mennesker, det er, at vi bliver rørt. Og her blev alle rørt af at se Christian Eriksen falde om i Parken, siger hun til DR.dk.
Øger chancer for overlevelse
Målet med Hjerteløber-projektet er at få hjælpen hurtigst muligt frem - også gerne før ambulancen - og øge chancen for overlevelse.
Og ligesom i alle andre hjertestopsituationer, var tiden en absolut afgørende faktor for midtbanestjernen, som kollapsede få minutter før halvlegen.
- Fra det sker, til han får hjælp, er tiden ekstrem vigtig. Og den var kort. Og det var afgørende, fortalte landsholdslægen Morten Boesen på pressemødet søndag eftermiddag.
Han bekræftede, at Christian Eriksen var ”væk” og at han fik livreddende hjertemassage på banen.
Når der er mistanke om et hjertestop og alarmen går, bliver der sendt bud efter et hold af Trygfondens Hjerteløbere. Derfor glæder det også projektchefen, at flere melder sig frivilligt.