Kendte30. november 2021

Jacob Nybroe til ”blåskjorterne” efter sexisme-dokumentar: Stå frem

Chefredaktøren på Jyllands-Posten, Jacob Nybroe, som også selv er tidligere Tv 2-chef kommer efter en omtalt MeToo-dokumentar med et opråb til sine forhenværende kollegaer
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20160919-133509-2-1920x1280we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Jacob Nybroe, der var ansat som redaktionschef og nyhedschef på TV 2 fra 2000 til 2015, opfordrer nu sine tidligere kollegaer, der også har været en del af ledelsen på kanalen, til at stå frem.

Det fortæller han til sit eget nuværende medie, Jyllands-Posten.

Det sker efter udgivelsen af den stærkt omtalte og længeventede Discovery+-dokumentar ”MeToo: Sexisme bag skærmen”, hvori 11 kvinder fortæller om en usund kultur fyld med chikane, grænseoverskridende og krænkende chefer og kollegaer, samt en seksualiseret omgangstone.

Nybroe mener, at de mænd der er under anklage i seriens tre afsnit, bør stå frem og afsløre deres identitet. Primært fordi anonymiseringen af dem gør, at alle med en fortid på TV 2 automatisk er under mistanke.

- Eftersom tilrettelæggerne har valgt at anonymisere en række anklagede ledere på TV2 Nyhederne under fællesbetegnelsen “blåskjorterne”, kaster programmet mistanke på alle, der ikke var involveret i de meget alvorlige anklager, siger han.

Fastansættelse og sex

”Blåskjorterne” er et udtryk brugt om de mandlige ledere, der op gennem 00’erne og 10’erne ifølge kvinderne i dokumentarfilmen misbrugte deres magt på mediearbejdspladsen.

Eksempelvis har den erfarne ”Go Aften”-vært Janni Pedersen fortalt, hvordan hun kunne sikre sig en fastansættelse, hvis hun vel og mærke gik i seng med en unavngiven chef.

Den eneste anklagede part, der er omtalt i ”MeToo: Sexisme bag skærmen” er den tidligere TV 2-vært Jes Dorph-Petersen, som blev afskediget i januar efter TV 2’s egen interne advokatundersøgelse.

Heri berettede to kvinder – Therese Philipsen og Louise Degn - om grænseoverskridende adfærd – og direkte overgreb – fra den i dag 63-årige vært. Episoder, der skulle have foregået i hans daværende pendlerlejlighed i Odense.

Dorph-Petersen, der ikke selv udtaler sig i dokumentaren, afviser alle anklager, og fastholder, at kvindernes historier er usande. Det gjorde han så sent som samme dag, som udgivelsen af sexisme-dokumentaren, i et facebookopslag, som han dog tilsyneladende siden har slettet.

Sponsoreret indhold