Kendte5 timer siden

Jan Cocotte-Pedersen er død: Blev 74 år

Den danske gourmetpioner er gået bort efter kort tids sygdom, oplyser hans datter til Ekstra Bladet
Hans restaurant La Cocotte - fransk for kasserollen - var i 1983 blandt de første i Danmark, der fik en michelinstjerne.
Hans restaurant La Cocotte - fransk for kasserollen - var i 1983 blandt de første i Danmark, der fik en michelinstjerne.
 Foto: Miriam Dalsgaard/Politiken/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Dot Wessman forklarer: Derfor gik det galt

Den danske Michelin-kok Jan Cocotte-Pedersen er gået bort i en alder af 74 år.

Han døde onsdag efter kort tids sygdom.

Det oplyser hans datter Maria Kolt Pedersen til Ekstra Bladet.

- Det er gået virkelig hurtigt, og det har været et hårdt forløb. Så det er godt, han har fået fred, fortæller hun.

Jan Cocotte-Pedersen var den første dansker til at få guld ved det uofficielle kokkeverdensmesterskab, Bocuse d'Or, i 1989.

Mellemnavnet tog han efter sin restaurant, som han byggede op i rejsekongen Simon Spies' Hotel Richmond.

Der blev den dog ikke ved med at ligge. I 1990 flyttede han La Cocotte ud af centrum og blev chef for en kæde af samme navn.

Det var dog for en kort periode, da den finere madlavning igen trak, og han genvandt i 1997 en michelinstjerne til Søllerød Kro.

Siden blev han krofatter på Elverdamskroen i Tølløse på Midtsjælland.

Sponsoreret indhold