Jim Lyngvilds cremeeventyr bløder penge: Må selv betale
SENESTE: Nu reagerer Jim Lyngvild
LÆS OGSÅ: Har tabt pengene på slottet
Efter tre år med utilfredsstilllende overskud gik det i 2023 helt galt med økonomien i Jim Lyngvilds selskab for hudprodukter og parfumer, Raunsborg ApS.
Året endte med et underskud på 1.126.604 kroner. Men hvor man de forrige år i regnskaberne har kunne få en forklaring på de utilfredsstillende resultater, vælger ledelse i år at ignorere underskuddet.
Tidligere har man ellers kunne læse dette i flere regnskaber som standardforklaringen på, at det åbenbart er dyrt at få succes på skønhedsmarkedet:
"Resultatet betragtes som ikke tilfredsstillende, idet selskabet laver et overskud, men lever ikke op til det budgetterede overskud."
2020, 2021 og 2022 er overskuddet på samlet 1,1 millioner kroner. Eller lige så meget som der blev tabt i 2023.
Det meget ringe år i Raunsborg ApS får - alle forklaringerne til trods - nu alvorlige konsekvenser for Jim Lyngvilds holdningselskab, Lyngvild Holding ApS.
Her er egenkapitalen nemlig tabt og i stedet erstattet af en negativ egenkapital på kedelige 208.121 kroner.
Årets underskud er efter skat på 619.465 kroner. Et tab, der netop primært stammer fra datterselskabet Raunsborg ApS.
Sabler Christiane Schaumburg-Müller Aaxman ned: Som shampoo fra 70'erne
I regnskabet for Lyngvild Holding ApS lover Jim Lyngvild, at han personligt vil betale for, at selskabet kan fortsætte driften, da han tror, at egenkapitel kan blive positiv ved "fremtidig indtjening."
Han lover også, at de penge, selskabet skylder ham, ikke kan blive betalt tilbage til ham, før alle andres regninger er betalt:
"Selskabet har modtaget en støtteerklæring fra selskabsdeltager om, at den nødvendige likviditet for det kommende år er sikret. Selskabsdeltager har finansieret selskabet."
"Det er aftalt, at selskabsdeltager står tilbage for selskabets kreditorer på ubestemt tid, og at selskabsdeltager ikke vil kræve sit tilgodehavende helt eller delvist indfriet samt at lånet ikke afvikles, før selskabet har midler til dette," lyder den præcise formulering.
Ejer halvdelen
Siden 2016 er det alene lykkedes at tjene lidt under 350.000 kroner på projektet, som Lyngvild driver sammen ejerne af med det danske familiefirma Plum A/S.
Han ejer halvdelen, mens de ejer resten.
En forklaring på den begrænsede succes har ifølge flere af regnskaberne været, at man har haft fokus på "indtjening, udvikling af de digitale platforme, at skabe et endnu tættere samarbejde med udvalgte partnere, samt eksport til nærmarkederne." Og det koster altså mange penge.