Landsholdets supermænd: Døden tæt på
I 2018 blev landsholdets målmandstræner Lars Høgh, 62, ramt af kræft i bugspytkirtlen, og det krævede et langt og hårdt forløb at slippe af med diagnosen.
Derfor slog det hårdt, da han året efter fik besked fra sin læge: Kræften er vendt tilbage, og prognoserne for overlevelse er ikke gode.
Men det fik ikke OB-legenden ned med nakken.
– Kirurgen, der skulle fjerne min tumor, sagde til mig, at der på min stol havde siddet en mand – en patient – som ikke troede på, at det ville gå godt – og ham gik det heller ikke godt for. Men der havde også siddet en, som troede, det gik fint, og ham gik det fint for. At en kirurg, der egentlig er en slags håndværker, kunne sige sådan, gav mig så stor lyst og tro på tingene, har Høgh fortalt til Fyens Stiftstidende.
11 dage i respirator
Assistenttræner Morten Wieghorst, 50, blev i 2000 ramt af Guillain-Barré syndrom – en nervesygdom, der giver alvorlige lammelser.
Artiklen fortsætter under billedet ...
(Foto: Ritzau Scanpix)
Selv om mange får sygdommen uden at dø af den, blev Morten Wieghorst så hårdt ramt, at han måtte ligge i respirator i 11 dage – og den daværende Celtic-spiller måtte holde sig fra fodboldbanerne i et år.
– Gudskelov var omverdenens opbakning enorm. Kort sagt: Den gav mig kræfter til at overvinde krisen, fortalte Wieghorst, der blandt andet fik besøg af klub- og landsholdskammeraten Marc Rieper næsten hver dag.
Dolbergs dobbeltnedtur: Syg og strippet
– Og en af mine hårdeste rivaler på banen, Craig Moore, dukkede op på hospitalet med en hilsen fra Glasgow Rangers (Celtics arvefjende-klub, red.). Det besøg gjorde dybt, dybt indtryk, sagde Wieghorst til B.T.
Lynet slog ned
Trænerduoen Morten Wieghorst og Kasper Hjulmand, 49, arbejdede også sammen i FC Nordsjælland i 2009, hvor spilleren Jonathan Richter under en reserveholdskamp blev ramt af lynet på Hvidovre Stadion.
Artiklen fortsætter under billedet ...
(Foto: Gregers Overvad)
Richter døde på stedet – men blev genoplivet efter 41 minutter og overlevede mirakuløst.
Mens han svævede mellem liv og død på hospitalet, væltede det ind med hilsner fra hele verden – blandt andet fra Messi, som sendte en signeret trøje til sin kollega.
Hjulmand om Eriksen: - Alt er ikke godt
Frygtede undersøgelse
Angrebstræner på landsholdet Ebbe Sand, 48, løb i månedsvis rundt på fodboldbanerne med en særdeles øm testikel i slutningen af 90’erne.
Men han ville ikke have den undersøgt – for han frygtede, at det var kræft.
Artiklen fortsætter under billedet ...
(Foto: Ritzau Scanpix)
Først da han langt om længe fik talt med sin kone om problemet, blev han sendt til lægen – og ganske rigtigt: Der var kræft i testiklen, og næste dag blev den opereret bort. Men han vidste endnu ikke, om kræften havde nået at sprede sig.
Kræftsyge René Henriksen tilbage i rødt og hvidt: Holder humøret højt
– Det var 10 ekstremt hårde dage. Jeg har nok været i en form for choktilstand, for jeg var ikke i nærheden af at græde, da jeg fik diagnosen. Reaktionen kom naturligvis senere, da jeg kom hjem, og det for alvor gik op for mig, at jeg var alvorligt syg, har Sand fortalt.
Heldigvis var der ingen spredning, og kort tid efter blev Brøndby-spilleren solgt for mange millioner til Schalke 04 i Tyskland.
Hjertestops chok
Hele verden fik et chok, da Christian Eriksen, 29, faldt om med hjertestop midt i kampen mod Finland.
Artiklen fortsætter under billedet ...
(Foto: Mikael Rieck)
Heldigvis har trænerne på landsholdet masser af livserfaring og kunne tage sig godt af de chokerede medspillere, mens Eriksen er blevet plejet af læger og sygeplejersker på Riget.
Frimann frygtede for Werge: Du var langt væk
Faxe frygter for helbredet: Nu passer jeg på