Kendte22. august 2024

Langer ud efter Christian Stadil efter slotskøb: – Det er ærgerligt

Jim Lyngvild fortæller nu, at han synes, "det er ærgerligt", at det ikke er hans planer for Harridslevgaard Slot, som nu skal føres ud i livet
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Jim Lyngvild er meget påvirket af sagen om slottet, som Christian Stadil endte med at købe for næsen af ham.
 Video: SE og HØR

I efteråret sidste år rullede kaosset om Harridslevgaard Slot for fulde drøn, hvor først Trine Jepsen og Jim Lyngvild havde givet udtryk for, at de gerne ville have fingrene i det smukke slot.

Der skete dog en række ting, som gjorde, at de måtte trække sig fra købet i sidste ende, hvilket satte gang i en offentlig fejde med Von Schimko-søstrene, som ejede slottet.

I sidste ende var det dog den danske forretningsmand og tidligere DR-løve, Christian Stadil, som fik fingrene i slottet.

Jim Lyngvild og Trine Jepsen ejede dog fortsat en hel del jord omkring Harridslevgaard Slot, og derfor håbede de på "et kreativt samarbejde med Christian Stadil", forklarede Lyngvild dengang.

Men det var altså ikke sådan, at der var tale om, at de rent faktisk skulle samarbejde.

Parterne var nemlig tilsyneladende ikke helt enige om, hvad slottet burde bruges til. Det fortæller Jim Lyngvild nu i SE og HØR's podcast "Sladderministeriet".

Jim Lyngvild og Trine Jepsen meldte i sommeren 2023 ud, at de ville købe Harridslevgaardslot, men det endte langt fra som en drøm.
Jim Lyngvild og Trine Jepsen meldte i sommeren 2023 ud, at de ville købe Harridslevgaard Slot, men det endte langt fra som en drøm.
 Foto: Privatfoto

– Overhovedet ikke nej. Det er der rigtig mange, der har spurgt ind til; "Hvorfor laver I ikke noget sammen med Christian?" Men min drøm med det slot var at lave Dreystone Academy (nyt skoleprojekt, som Lyngvild er i gang med, red.).

– Men så også at lave det til en turistattraktion, fordi Nordfyns kommuner mangler i særdeleshed turistattraktioner. Men jeg tror, Christian har købt det for at have det som privat, altså firmamæssigt og til at lave forretninger her på Fyn.

– Så det er jo ikke et offentligt sted, og jeg tror, han kommer til at holde det meget lukket.

Ikke til alles fordel

Men du synes, det er ærgerligt?

– Ja, og det er ikke for min skyld, men for kommunens skyld. Slottet ligger som første, man ser, lige meget hvilken vej man kommer til Bogense. Og hvor er det dog ærgerligt, at det ikke bliver til alles fordel, men kun til nogle fås fordel.

Nu har Jim Lyngvild prøvet lykken med et nyt slot, hvor han skal drive en skole for "vidunderbørn" indenfor kunst og den kreative genre.
Nu har Jim Lyngvild prøvet lykken med et nyt slot, hvor han skal drive en skole for "vidunderbørn" indenfor kunst og den kreative genre.
 Foto: Gregers Overvad

– Men sådan er det jo, når man køber noget.

Grundet de forskellige opfattelser af, hvad slottet skulle bruges til, valgte Jim Lyngvild og Trine Jepsen i sidste ende at lade købet af jorden omkring slottet gå tilbage.

Ifølge Jim Lyngvild endte Christian Stadil efterfølgende med at købe jorden.

Jim Lyngvild understreger desuden ad flere omgange i interviewet, at han er fuldt ud overbevist om, at Christian Stadil "passer rigtig godt på slottet", og at han er glad for, at slottet er kommet i "kyndige hænder".

Har intet sagt

Christian Stadil har aldrig selv bekræftet, hvad slottet skal bruges til. Han har dog tidligere kommenteret, at "hans forældre en årrække har boet på Nordfyn, og at flere af hans virksomheder holder til på Fyn", og at slottet skal bruges "i samspil hermed".

Der er her tale om virksomhederne Lactosan, Sanovo Technology Group, Ovodan og Thornico Holding HQ.

"Vi vil gøre vores bedste i forhold til at videreføre og respektere det, de (familien Schimko, red.) har skabt, herunder i god dialog med kommunen," har Stadil desuden tidligere udtalt.

SE og HØR forsøger at få en kommentar fra Christian Stadil.

Sponsoreret indhold