Line Baun efter fyring af Jes Dorph: - Jeg er rystet.
Opdateret klokken 11.17
- Jeg er rystet. Og jeg er enormt ked af det på Jes' vegne.
Det siger den tidligere TV 2-vært Line Baun Danielsen til Ekstra Bladet, efter at det er kommet frem, at Jes Dorph-Petersen er blevet fjernet fra skærmen.
Den populære "Go' Aften Live"-vært er blevet fyret af TV 2, efter at en ekstern undersøgelse advokatundersøgelse på kanalen om sexisme og sexchikane.
Jes Dorph-Petersen er uønsket som vært på TV 2. (Foto: Thomas Laursen)
"Først røg en anden kær ven og kollega Jens Gaardbo, og nu kom turen til Jes. Begge er fyret for sager, der ligger 20 år tilbage. Uden rettergang og uden mulighed for at forsvare sig. Begge har tjent TV stationen loyalt og pligtopfyldende i 3 årtier. Jeg har lyst til at råbe: Skam jer TV2!", skriver Line Baun Danielsen på sin blog.
Hun skriver videre, at #Metoo-debatten er vigtig, men at TV 2 og advokaten ikke har håndteret de gamle sager, der altså får voldsomme konsekvenser for TV-værterne Jens Dorph-Nielsen og Jens Gaardbo.
"Men spørgsmålet er, om vi kan straffe fortidens handlinger på nutidens præmisser. Det mener jeg personligt ikke", skriver hun.
Nem løsning?
Line Baun Danielsen og Jes Dorph-Petersen har været kollegaer i mange år på TV 2, og de kender hinanden helt tilbage fra gymnasietiden, og hun kan slet ikke genkende ham som en krænker.
"Og så jeg spørger mig selv, om fyringen af mine gamle kolleger handler om noget helt andet? Nye chefer der skal manifestere sig. Et misforstået forsøg på at vise handlekraft efter måneders skriverier om krænkelseskulturen på TV2. En nem måde at slippe af med ældre og dyre værter?", skriver Line Baun Danielsen.
Jes Dorph-Petersen har selv ikke ønsket at kommentere sagen over for pressen med undtagelse af et længere interview, han har givet til Politiken, og i et længere opslag på Facebook.
Han er blevet erklæret uønsket på TV 2's programmer på baggrund af to sager, der ligger henholdsvis 18 og 20 år tilbage i tiden.
Begge sager drejer sig om krænkelser mod kvindelige journalistpraktikanter. I det ene tilfælde skulle Jes Dorph-Petersen havde tiltvunget sig til sex. Jes Dorph-Petersen mener, at der var tale om frivillighed.
I den andet tilfælde har en kvindelig journalist praktikantoplevet det som, at Jes Dorph-Petersen sammen med en kollega skulle have lagt op til, at de skulle have haft sex, men at kvinden afviste mændene og at hun kun tænkte på at komme ud af lejligheden. Den situation kan Jes Dorph-Petersen ikke huske.