Kendte22. august 2024

Massiv kritik af Dennis Knudsen: "Du støtter dyremisbrug"

Dennis Knudsen får nu kritik fra flere sider, efter han har delt et billede af, at han og familien har vasket elefanter i Thailand
Dennis Knudsen er endnu ingen i modvind. Denne gang skyldes det en elefanttur i Thailand.
Dennis Knudsen er endnu ingen i modvind. Denne gang skyldes det en elefanttur i Thailand.
 Foto: René Schütze

Fra knap et år siden kom den danske kendisfrisør Dennis Knudsen i stiv modvind herhjemme, da han gik amok ved Molslinjen, hvilket kostede ham en dom for både forsætlig fareforvoldelse og vanvidskørsel.

Men nu er den altså gal igen.

Nu får Dennis Knudsen nemlig igen stor kritik fra flere sider. Denne gang drejer det sig om, at Knudsen har delt et billede på sin Instagram-profil, hvor man kan se, at han og hans familie er ude og vaske elefanter i Thailand:

Og det har altså fået flere foragede personer til tastaturet, hvor de i hårde vendinger kritiserer kendis-frisøren for ikke at tænke på dyrenes behov:

"Hvor trist at du støtter den slags dyremisbrug og lærer det til dine børn," skriver én bruger blandt andet.

"En kæmpe turistattraktion - og så længe der er “kunder”, så ændrer elefanternes levevilkår sig ikke. Det burde så meget boycottes!" skriver en anden bruger.

De får tæsk

Men det er altså ikke kun privatpersoner, som kritiserer kendisfrisøren.

Den verdensomspændende dyrebeskyttelsesorganisation WAP (World Animal Protection, red.) har nemlig også kommenteret Dennis Knudsens opslag, hvor de forklarer ham, at det er skadeligt for dyrene at være i så tæt kontakt med mennesker.

Og det er altså en pointe, som Stephanie Klausen, kommunikationsansvarlig i WAP, gentager overfor SE og HØR, da vi taler med hende onsdag:

https://imgix.seoghoer.dk/2024-08-16/FullSizeR.jpg
Dennis Knudsen nød sin ferie øst på sammen med sine børn og sin ven, 22-årige Jeppe Andersen.
 Foto: Privat

- Uetiske oplevelser med elefanter i Thailand er et stort problem fordi elefanterne udnyttes og mishandles blot fordi de skal underholde turister på ferien. Jo flere turister, der støtter de dårlige steder og oplevelser, jo flere elefanter vil tvinges til et liv i fangenskab for at gæster eksempelvis kan vaske dem, som Dennis Knudsen og familien gør her.

- Det er unaturligt for elefanter at være i tæt kontakt med mennesker fordi det er et vildt dyr. Og det man ikke ser som gæst er de brutale træningsmetoder, hvor de fra helt små bliver mishandlet, slået og kuet for at de adlyder, så gæster kan ride, vaske eller se dem optræde.

- Eksempelvis benyttes elefantkroge – et redskab, der fungerer som et skræmmemiddel. Elefanterne ved, at hvis de ikke adlyder, vil de blive straffet med disse kroge.

- Han bør slette billedet

- Hvad tænker i om, at Dennis Knudsen er et stort navn herhjemme og har flere følgere. Synes i, han har et ekstra ansvar for ikke at promovere den her slags?

- Jeg synes jo, at alle mennesker har et ansvar for at sætte sig ind i, hvad det er, man går ud og støtter som turist. Men det er klart, Dennis Knudsen har en kæmpe platform, og han når ud til mange danskere, så når han ligger det her ud og viser, at det her skulle være en dejlig oplevelse for elefanterne, så kan det jo medvirke til, at mange andre vil opsøge den oplevelse.

- Vi mener det er helt uforståeligt, at Dennis ignorerer vores henvendelse, som vi har sendt både privat og i en kommentar, for han må forstå, at dyremishandling jo er noget der bringer mange menneskers følelser i kog, og det er de menneskers henvendelser, vi reagerer på.

- Så i mener, han bør slette billedet?

- Ja, bestemt. Og han bør også forklare, hvorfor han har taget billedet ned, så hans følgere kan se, at det ikke er noget, han promoverer.

Derfor understreger hun desuden, at WAP ikke er ude på at udskamme Dennis Knudsen, men blot ønsker at folk skal få en større viden omkring elefantturismen, og hvorfor den er skadelig.

Dennis Knudsen klapper i 

SE og HØR har været i kontakt med kendisfrisøren Dennis Knudsen og fremlagt kritikken overfor ham.

Han oplyser dog til os, at han ikke ønsker at "indgå i nogen debat", og derfor har han ingen kommentarer.

De har bare ændret navnene

Stephanie Klausen forklarer desuden til SE og HØR, at selvom stederne ser "flotte" og "gode" ud, så kan man ikke regne med det, og derfor skal man være ekstremt påpasselig.

- Vores tommelfingerregel lyder, at man skal kigge på, hvilke interaktioner de tilbyder med elefanter, hvis man gerne vil besøge et af de her steder. Det eneste, som rent faktisk er etisk korrekt, er nemlig at besøge steder, hvor man kan se elefanterne på afstand, og de kan bestemme tempoet.

- Fordi, selvom det sted man besøger, hedder noget med "reservat" eller "ethical", så betyder det ikke nødvendigvis, at det er et godt sted. Den reaktion, der kom fra industrien dengang, hvor elefentturismen kom i modvind var nemlig, at mange bare begyndte at ændre navnene på deres steder uden rigtig at ændre på fremgangsmetoderne.

- Så i anbefaler at man stopper med de her besøg?

- Ja. Man bør i stedet besøge de ansvarlige elefantreservater som findes, hvor man som sagt kan se dem på afstand. Det er ikke dyrenes behov at blive krammet, vasket, reddet eller få taget en selfie, det er gæsternes behov.

Sponsoreret indhold