Mette Frederiksen skummer folkestyrefløden: Vælter sig i luksusordninger

Står det til den nye regering, skal den almindelige dansker til at arbejde Store Bededag og folkepensionsalderen skal fortsat hæves i takt med, at den gennemsnitlige levealder stiger.
Mette Frederiksen kommer dog ikke til at lide nogen afsavn.
Efter Socialdemokratiets 45-årige formand lod Lars Løkke Rasmussen og Jakob Ellemann-Jensen tage for sig af retterne ved den store ministerbilsbuffet.
Mette Frederiksen har sikret sig endnu en periode som statsminister med fed løn, lang sommerferie, VIP-behandling i lufthavne og på hoteller, livvagter, skattefri tillæg, gyldne pensioner, ministerbil og rådighed over Marienborg Slot.

Tidlig pension
Mette – der som ung studerede administration, samfundsfag og Afrika – og i nogle få måneder havde et job som ungdomskonsulent i LO, kan begynde at hæve folketingspension allerede som 60-årig – altså om kun 15 år.
Er man jævnaldrende med fru Frederiksen og ikke så heldig at have været folketingspolitiker, kan man se frem til at skulle arbejde, til man er 69 år.
Et menigt medlem af Folketinget modtager i dag en løn på næsten 60.000 kr. samt et skattefrit tillæg på knap 6.000 kr. om måneden.

En minister kan dog ikke hæve vederlag fra Folketinget samtidig med ministerløn.
Dermed kommer Mette Frederiksens samlede pension til at matche folketingsgagen, når hun engang er færdig i politik.
Folkepension, folketingspension og ministerpension sikrer hende et forgyldt otium med faste månedlige udbetalinger på langt over 50.000 kr.
Størrelsen af pensionen fra Socialdemokratiet er ikke tilgængelig for offentligheden.

Masser af fryns
Oven i de fyrstelige løn- og pensionsordninger findes der også en vifte af frynsegoder for de hårdtarbejdende Christiansborg-politikere:
Frikort til Tivoli og Zoologisk Have, rejsekort til SAS, DSB, Movia og Metro samt betalt telefon og tilskud til måltider i Folketinget, hvor medlemmerne traditionelt holder fire måneders sommerferie.
Desuden har aftrådte ministre krav på et eftervederlag, der svarer til deres ministerløn. Eftervederlaget kan de få i op til tre år – afhængig af hvor længe de har været ministre.
Som Danmarks statsminister har Mette Frederiksen ud over den årlige ministerløn på 1.668.000 kr. rådighed over det mere end 1.000 kvm store Marienborg Slot ved Lyngby.
I sin første regeringsperiode gjorde Mette flittigt brug af embedsboligen, der ligger blot 12 minutters kørsel fra hendes private hjem ved Hareskoven i den nordsjællandske idyl.
Mette Frederiksen er formentlig den regeringschef, der har benyttet de smukke omgivelser ved Bagsværd Sø allermest.

Gift for folkestyret
Også Bo Tengberg – statsministerens 58-årige mand – bliver belønnet for sin tid i offentlighedens søgelys.
Det gavmilde pensionssystem, som administreres af højtlønnede jurister og økonomer, indeholder nemlig en post, der hedder pension til tidligere ministres ægtefæller og børn.
“Tidligere ministres ægtefæller og børn under 21 år er berettiget til pension”, lyder medarbejder- og kompetencestyrelsens beskrivelse af ordningen.
Mette Frederiksen er mor til Magne og Ida Feline på henholdsvis 16 og 20 år.
Men penge er ikke alt.

Da puslespilsbrikkerne til den ny regering skulle sættes sammen, var det helt afgørende for Mette Frederiksen, at der ikke blev gjort alvor af truslerne om at stille hende til ansvar for Mink-skandalen – med risiko for en rigsretssag og i værste fald en fodlænkestraf som den Inger Støjberg blev idømt.
Andre vil måske mene, at det er politikernes uhæmmede ragen til sig, som er gift for folkestyret.