Sådan laver du SUNDE McDonald’s-fritter
- Uhh… Jeg kunne virkelig godt spise en mellem pommes frites med ketchup og mayo. Skal vi tage på McDonald’s?
Ja, sådan har du sikkert sagt før – og sådan vil du sikkert sige igen.
Men hvem siger, at du behøver at tage hele vejen på restaurant Den Gyldne Måge for at nyde herlighederne?
Nu hævder madbloggeren Brandi Molloy hvert fald at have fundet opskriften på de herlige fritter – og så er de endda sunde (og du skal kun bruge fem ingredienser)! Mums!
McDonald's gav gæster porno til maden
Her får du så opskriften (god fornøjelse)
Du skal bruge:
- To kartofler (gerne af sorten Idaho)
- Peanutolie (nok til at dække kartoflerne i en frituregryde)
- 1-2 spiseskefulde majssirup udrørt i vand
- 1-2 spiseskefulde oksetalg (eller –fedt)
- Salt
- Oksebouillon (kan undlades)
Skær kartoflerne i tynde strimler.
Pisk majssirup i en skål med koldt vand og placer herefter pommes fritterne i skålen. Stil den i køleskabet i 30 minutter.
Tør pomfritterne (for eksempel et håndklæde). Opvarm peanutolien til ca. 190 grader i en frituregryde, før du tilføjer pomfritterne. Steg dem, til de er lys-gyldne.
Tag pommes fritterne op og læg dem på køkkenrulle. Smid dem i køleskabet og lad dem køle i omkring 15 minutter.
Varm olien i gryden op til omkring 200 grader og tilsæt nu oksetalget (eller oksefedtet). Put pommes fritterne tilbage i gryden og steg dem i 5-6 minutter.
Krydr med havsalt og server. Mums!
Du kan se en video med fremgangsmåden herunder.
Fik hel restaurant til at græde: 5-årig gav rørende gave
Big Brother-vinder åbner restaurant på Gran Canaria
Madbloggeren fandt på den geniale opskrift, fordi hun med egne ord var chokeret over de mange ingredienser, som restaurantkæden fylder i sine pomfritter. Faktisk findes der blandt andet stoffet dimethylpolysiloxane (et benzin-baseret stof, der bruges til at forhindre, at olien begynder at skumme). Det lyder bestemt ikke som noget særlig lækkert.
Så måske du skulle prøve vidunder-opskriften næste gang, du får lyst til en mellem pommes frites med ketchup og mayo?