Seks måneders helle er slut, men Martin Jørgensen slipper ikke
Præcis 5.453.137,50 kroner plus renter skylder Martin Jørgensen stadig sin ekskone grevinde Alexandra.
I januar forklarede han dommeren i Retten på Frederiksberg, at det ikke var muligt for ham at betale sin store gæld til ekskonen tilbage. For på trods af en årsløn på 600.000 kroner går bankkontoen i nul hver måned, lød forklaringen til fogeden.
Herefter blev han erklæret insolvent.
Det har betydet, at Martin Jørgensen har været fredet i seks måneder fra afgørelsen - de seks måneder er nu gået.
I mellemtiden har Martin Jørgensen sagt farvel til jobbet i Rekom og er flyttet til Firenze.
Men selv om han er flyttet flere tusinde kilometer væk, så er det altså stadig muligt for grevinde Alexandra at kræve pengene tilbage, hvis hun stadig ønsker det.
Læs også: Mai Manniche: - Alexandras ekskæreste var utro med mig
Og det kunne tyde på, at Alexandra ikke giver op. Sådan lød det i januar fra grevindens presserådgiver, Helle von Wildenrath Løvgreen til SE og HØR, og det gjorde det igen til B.T. onsdag, hvor hun igen understregede, at grevinden aldrig vil opgive sagen mod sin eksmand, men hvornår har hun ikke svaret på.
- Jeg er ikke bekendt med, hvornår grevinden genoptager sagen, lyder det fra presserådgiveren til B.T.
Men at Martin Jørgensen er flyttet til udlandet, gør det ikke lettere for grevinden at få sine penge.
Det bliver bøvlet
Konkursadvokat hos Bjerregaard Advokatfirma, Morten Bjerregaard, forholder sig ikke til den enkelte sag, men understreger, at det er sværere for kreditorer, når skyldnere flytter til udlandet.
- Ja, inddrivelsen er mere bøvlet, og det ender jo ofte med at blive en forhindring i praksis. Men det fritager ikke for gæld og kreditorforfølgning.
Muligheden for at inddrive gælden er der nemlig stadig, men skyldner kan i en sådan situation godt blive fritaget igen, hvis kreditor genoptager sagen efter seks måneders "fredning".
- Men det freder ikke for konkurs. Derfor er konkurs ofte et bedre valg, hvis man kan sandsynliggøre at skyldneren muligvis har aktiver - for eksempel hvis skyldneren ser ud til at have en ekstravagant livsstil.
- Uden at tage stilling til den konkrete sag, så er virkeligheden, at rigtig mange skyldnere afgiver en tvivlsom insolvenserklæring. Derfor kan det være langt mere effektivt at begære skyldneren konkurs i stedet for at slæbe dem i fogedretten, forklarer Morten Bjerregaard til SE og HØR.
Læs også: Nu svarer Martin Jørgensen igen: – Jeg er ikke flygtet