Søren er blevet corona-kampens ansigt: Jeg ligger ikke søvnløs
Mens hele landet lukker mere og mere ned, er der særligt én person, der står mere og mere frem.
Han hedder Søren Brostrøm, og som direktør for Sundhedsstyrelsen er den 54-årige jyskfødte mand de seneste dage blevet landets ansigt på kampen mod corona-virus.
Til de seneste dages pressemøder har Søren Brostrøm stået side om side med sundhedsministeren og statsministeren for at infomere os om den seneste udvikling. Og dét på en måde, så vi forstår alvoren – men også på en måde, så vi ikke går i panik.
Efter ni år i Sundhedsstyrelsen mener Søren Brostrøm, at han har knækket koden til, hvordan man klarer lige netop den svære balancegang.
Det fortæller han i et interview med Jyllands-Posten:
- Det handler om at kommunikere åbent og ærligt om, hvad der sker. Når man ser mig kommunikere, er det ikke en eller anden rolle eller maske, jeg tager på. Derudover skal man have nogle værdier, så folk kan mærke, hvad det er, at Sundhedsstyrelsen står for, siger han.
Søren Brostrøm har været direktør for landets øverste sundhedsmyndighed siden 2015, men har været en del af sundhedsvæsenet hele sit liv – hvis ikke længere end det.
Begge hans forældre var læger, og på den måde blev Søren Brostrøm født ind i branchen, da han kom til verden i Aarhus i juni 1965.
I en periode i sin barndom boede han sågar på Farsø Sygehus.
Søren Brostrøm har tidligere fortalt, at drømmen om at følge i forældrenes fodspor altid har været tændt.
Der var derfor ingen tvivl om, at han skulle uddanne sig til læge – og det førte blandt andet en ph.d. og en speciallægeuddannelse i gynækologi og obstetrik med sig.
Desuden færdiggjorde han sin Master of Public Administration fra CBS i 2011.
Arbejdet på hospitalsgangen har klædt ham godt på til jobbet som direktør for Sundhedsstyrelsen, fortæller Søren Brostrøm i interviewet med Jyllands-Posten:
- Når man har arbejdet som læge i 20 år med meget livreddende arbejde, og man skal udføre et akut kejsersnit på otte minutter, opbygger man en robusthed, som gør, at man ikke rigtig bliver skræmt, fortæller Søren Brostrøm.
I disse dage arbejder han noget mere, end han sover. I øjeblikket er arbejdsdagen på 14 timer.
- Jeg vidste også godt, at det kunne blive meget stort og fylde meget for det danske samfund. Men jeg ligger ikke søvnløs om natten, for vi kan godt håndtere det her, siger Søren Brostrøm.