Kendte3. marts 2018

Sushi møder croissant og bliver til...

Et bageri i Los Angeles har måske været lidt for kreative
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sushi-croissant.jpg
 Foto: All Over Press

Croissant er godt. Sushi er lækkert. Men er det nu også appetitvækkende at kombinere de to madvarer?

Bageriet Mr. Holmes Bakehouse i Los Angeles har givet den et skud, og resultatet er døbt "California Croissant" - eller slet og ret "Crossushi".

"Crossushi" er en croissant, hvor man i midten finder en sushirulle. Normalt består sushi af rå fisk, men da en croissant som bekendt skal bages, så er den rå fisk erstattet af røget laks.

Udover fisken består sushirullen også af syltet ingefær, nori-tang og wasabi. Hele herligheden er svøbt ind i en flaget, smørbagt croissantdej, og for at fuldende værket er det bizzare bagværk drysset med sesamfrø og serveres selvfølgelig med sojasauce.

Artiklen fortsætter under billedet.

https://imgix.seoghoer.dk/10863971_437460749737077_5107986755836382435_o.jpg
 Foto: Facebook / Mr. Holmes Bakehouse

"Crossushi" serveres selvfølgelig med sojasauce. Foto: Facebook / Mr. Holmes Bakehouse

For 30 kroner kan du sætte tænderne i et stykke bagværk, der kombinerer det bedste fra det franske og japanske køkken.

Aaron Caddel, der ejer bageriet bag "crossushi", indrømmer over for NY Post, at bagværket er "f*cking mærkeligt", men insisterer på, at det er "sindssygt lækkert".

- Idéen til Cali Croissanten kom fra bare at kigge på hylderne i supermarkedet, fortæller kokken Ry Stephen om sin opfindelse til The Bold Italic.

- Jeg føler, at laksen, nori-tangen, wasabien og ingefæren er en god balance til den fede, smørbagte croissant, tilføjer Stephen.

- At tilsætte sojasaucen hjælper med at skabe den fulde oplevelse af at spise en traditionel sushirulle, lyder salgsargumentet.

Mr. Holmes Bakehouse, der har butikker i Los Angeles, San Francisco og Sydkorea, står også bag bagværket "cruffin", der kombinerer croissant med en muffin.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sponsoreret indhold