Kendte14. juli 2022

Tv-kendis sagsøger "Love Is Blind": - De sultede os

Ifølge "Love Is Blind"-kendissen blev deltagerne frarøvet mad, vand og søvn under optagelserne
Jeremy Hartwell var med i sæson to af det populære program.
Jeremy Hartwell var med i sæson to af det populære program.
 Foto: Presse/Netflix

Det kan godt være, at "Love Is Blind" var et yderst populært program blandt Netflix' mange seere, men det er bestemt ikke alle deltagere, der er lige begejstret for deres medvirken.

I hvert fald har en deltager fra sæson to nu valgt at sagsøge producerne bag programmet.

Det skriver Page Six, som har fået indsigt i retsdokumenterne i sagen.

Ifølge det amerikanske medie er det 36-årige Jeremy Hartwell, der står bag søgsmålet, men ifølge hans advokat sagsøger han på vegne af alle deltagere i programmet.

I søgsmålet påstår Jeremy Hartwell, at producerne behandlede deltagerne dårligt under optagelserne ved for eksempel at fratage dem mad, søvn og vand.

- De underbetaler bevidst deltagerne og frarøver dem mad, vand og søvn, hvorefter de hælder alkohol på dem og lukker for al deres adgang til den rigtige verden udenfor, lyder det i en udtalelse fra advokaten, Chantal Payton.

- Det gjorde deltagerne sultne efter sociale forbindelser og påvirkede deres følelser og beslutningstagen, fortsætter hun.

Ifølge advokaten blev deltagerne også tvunget til at underskrive en kontrakt, hvori de accepterede at betale 50.000 dollars i erstatning, såfremt de forlader programmet, inden optagelserne er i hus.

- Det beløb er 50 gange så højt som det, nogle af deltagerne blev betalt, og det har dermed potentiale til at installere en frygt i deltagerne, hvilket giver producerne endnu mere kontrol over dem, lyder det fra advokaten.

I søgsmålet påstår Jeremy Hartwell, at de drikkevarer, deltagerne fik tilbudt, kun bestod af alkohol, sodavand og energidrik.

Deres adgang til vand var angiveligt stærk begrænset, og det samme var maden og søvnen.

- Det var inhumane arbejdsbetingelser, som påvirkede ens mentale tilstand, lyder det fra Jeremy Hartwell i sit søgsmål.

- Produktionen opfordrede til en kombination af manglende søvn, isolation, sult og overdreven forbrug af alkohol, fortsætter han.

Han påstår endvidere, at deltagerne ofte blev efterladt alene i timevis uden adgang til en telefon eller kontakt med andre mennesker.

Ifølge søgsmålet tjente deltagerne mellem 1.000 til 8.000 dollars om ugen under optagelserne, hvilket er lavere end minimumslønnen, hvis man tager alle arbejdstimerne i betragtning.

Deltagerne arbejdede nemlig angiveligt op til tyve timer om dagen, syv gange om ugen, hvilket for nogle svarede til en timeløn på blot syv dollars.

Page Six har forsøgt at få en kommentar fra Netflix og fra produktionsselskabet Kinetic Content, men det har ikke været muligt, så det vides derfor ikke, hvordan de forholder sig til søgsmålet.

Sponsoreret indhold