"Uværdigt": Dansere skulle optræde gratis til Zulu Awards

Det stjernespækkede show "Zulu Awards", der løb af stablen i midten af forrige måned kunne præsentere et imponerende sceneshow.
Ikke mindst på grund af de 28 professionelle dansere, der underholdte sammen med artister som Medina og vært Dar Salim mellem årets kåringer.
Men ifølge Politiken var planen, at de 8 såkaldte primære dansere, som arbejdede fuldtid i hele ugen op til showet, kun skulle lønnes med 3000 kroner hver.
Fik et armbånd
En række professionelle dansere står frem og fortæller avisen, at lønnen siden blev forhandlet op til 4500 kroner, men at det ikke var planen at de 20 dansere, der arbejdede for produktionen i 20 timer, ikke fik betaling.
I stedet fik de tilbudt et armbånd til showets afterparty.
Hos "Pineapple Entertainment", der er ejet af tv-værten Anders Breinholt og partner Ricco Wichmann, mener man, at det skulle være oplyst i opslaget til showets audition, at arbejdet var uden løn.
- Personligt er jeg selv startet med at feje gulv og lave kaffe for nul kroner. Det har jeg intet problem med. Det handler om at møde nogle mennesker. Min karriere startede med nul kroner i løn. Det så jeg som en slags praktik. Sådan ved jeg, at nogle dansere også har det, fortæller produktionschef i "Pineapple", Christian Martsen.
Formanden for Dansk Skuespilforbund, Benjamin Boe Rasmussen, kalder sagen omkring "Zulu Awards" for uværdigt.

Danserne på scenen med Sofie Gråbøl ved dette års Zulu Awards. Foto: Thomas Laursen.
"Skaf os 20 gratis dansere"
Kritikken startede egentlig på en facebookside, hvor vrede kommentarer haglede ned over produktionsselskabet bag "Zulu Awards", som senere genovervejde aflønningerne.
"Der har tydeligvis været en dårlig kommunikation omkring, at en del af de dansere, vi skal bruge, er tænkt som elever, altså ikke-professionelle dansere, og vi kan forstå, at nogle af de adspurgte ikke tilhører den kategori, og det skal vi beklage," skrev Pineapple Entertainment på siden.
Til slut arrangerede Zulu og Pineapple det sådan, at feltet af dansere blev skåret ned til 12, hvorefter de hver fik lønnen på 4500 kr.
I politikens artikle kan man desuden læse hvordan koreograf Anja Gaardbo, som driver egen danseskole, ofte får opringninger fra folkene bag "X Factor" eller "Danmark har talent", som skal bruge 20 dansere, der ikke nødvendigvis skal have løn.
Et tilbud som danseskolen altid afslår.