Kongelige21. september 2022

Fårekylling og insekter: Kronprins Frederik sætter tænderne i alternativ mad til klimamøde

Tronarvingen er lige nu i New York for at fremme danske løsninger inden for fødevareteknologi
Kronprins Frederik prøver en alternativ småkage med tørrede fårekyllinger.
Kronprins Frederik prøver en alternativ småkage med tørrede fårekyllinger.
 Foto: Brittainy Newman/AP/Ritzau Scanpix

Normalvis forbinder man det kongelige køkken med fine hofretter, som menig mand ikke spiser så tit.

Men det var for en stund sat på pause for kronprins Frederik, der efter Dronning Elizabeths begravelse fløj til New York.

Her er han mødt op som protektor for Food Nation Denmark.

Organisationen står sammen med Det Danske Generalkonsulat i New York bag arrangementet “Sustainable Food: How alternative food production and consumption can combat climate chance.”

Det er ikke overraskende et klimaarrangement, hvor førende danske og nordiske løsninger inde for fødevareteknologi er blevet præsenteret.

Og det er blandt andet “gået ud over” kronprinsen, der har fået en meget alternativ menu præsenteret.

For ifølge det danske kongehus’ Instagram-profil, blev han både budt på kødboller med protein fra fårekyllinger og hvid chokolade med insekter.

Menuen skulle være et eksempel på bæredygtig og nærende mad, som ikke har et stort klimaaftryk.

Natten til onsdag holdt kronprins Frederik desuden en klimatale på det danske generalkonsulat.

Her fremhævede han flere naturkatastrofer som eksempel på, at der skal gøres mere for klimaet.

– Det er tydeligt, at vi må accelerere processen med at afbøde konsekvenserne af klimaforandringer, sagde kronprins Frederik blandt andet i talen.

De mange klimaarrangementer afholdes i forbindelse med FN’s 77. generalforsamling.

Sponsoreret indhold