Folketinget har stemt om Joachims fremtid
Politikerne i Folketinget har i dag taget stilling til, om prins Joachim kan blive i Paris og passe sit nye job på den danske ambassade.
Det blev et klart ja til den 51-årige militærprins.
Grunden til, at spørgsmålet overhovedet skulle behandles, ligger i den lidt specielle lønstruktur, som Joachim har forhandlet sig frem til.
Den normale løn i jobbet som forsvarsattaché ligger lidt over en million kroner om året, men den har dronningens yngste søn frabedt sig at få udbetalt.
I stedet vil han fortsætte med at modtage sin apanage på 3,8 millioner kroner om året, selv om han får svært ved at passe sine royale pligter hjemme i Danmark, mens han varetager den krævende stilling i Frankrig.
Den smarte lønfinte krævede dog, at landets folkevalgte godkendte ordningen, for i Grundloven står, at de kongeliges årpenge ikke må nydes i udlandet uden Folketingets accept.
79 medlemmer stemte for forslaget, mens kun 16 stemte imod. Så Joachim kan gå på sommerferie i godt humør.
Så stort er Joachims lønhop
Efter der i dag er givet en tommel op til at udbetale millionerne i Frankrig, kan prinsen glæde sig til at tjene sit fædreland med ro omkring sin økonomiske situation i de tre år, som ansættelsen indtil videre varer.
Der er dog mulighed for, at den kan blive forlænget - i så tilfælde vil apanagen stadig fungere som hans løn.
Finder Joachim i stedet et andet arbejde i udlandet, vil Folketinget igen skulle stemme, før de 3,8 millioner kroner bliver hans.
Se jobopslaget: Det skal Joachim lave
Prinsen og prinsesse Marie har allerede tilbragt det seneste år i Paris, hvor Joachim har studeret på landets fineste militærakademi. I den tid har de også fået deres danske årpenge - den daværende statsminister, Lars Løkke Rasmussen, mente nemlig, at grundlovsparagraffen ikke gjaldt, når prinsen kun skulle være væk i et år.