Kronprins Frederik går i fars fodspor
Danmarks kommende konge fik blod på hænderne, slæbte træ og tog fat, da han havde inviteret Kirk og Skouboe på en rigtig kongejagt i Gribskov, hvor prins Henrik plejede at jagte hjortevildt.
Der var ingen fine fornemmelser at spore hos kronprinsen, da han tilbragte et par dage sammen med kokken Nikolaj Kirk og jægeren Jørgen Skouboe i en regnvåd Gribskov i Nordsjælland.
Her deltog Frederik i optagelserne til DR-programmet “Nak & Æd”, og efter få minutter meddelte kronprinsen, at de tre bare skulle være dus med hinanden. I det hele taget var den kommende konge meget afslappet, og deltog naturligt i både at slæbe træ, grave pæle ned og ikke mindst at skære den sikahjort op, som Jørgen Skouboe fik på kornet.
Artiklen fortsætter under opslaget
I Henriks ånd
Det var kronprinsen, som havde inviteret de to “Nak & Æd”-herrer ud i Gribskov, hvor kongefamilien har haft jagt igennem generationer.
Frederik hentede Kirk og Skouboe i en karet med to hvide heste spændt for. Kareten er en jagtvogn, som kronprinsen fik i 50-års fødselsdagsgave, og han fortæller, hvordan hans far, prins Henrik brugte kareten til at jage netop i samme skov.
Da sikaen var skudt, tilberedte Nikolaj Kirk sikafilet stegt på ben, og det at benet bliver på kødet er helt i prins Henriks ånd, påpegede kronprinsen.
- Det skal være sådan. Han mente, at det ikke skulle adskilles, fortæller Frederik i programmet.
Mens de tre nye venner smager på sikaens filet og lever, falder snakken atter på kronprinsens afdøde far, som de er enige om, har sat sit præg på det danske køkken, ved at bringe de franske madtraditioner hertil.
Programmet kan streames allerede nu på DRTV.