Prada-prinsesse: 14-årige Isabella går med taske til 6.000 kr. – er det i orden?
Efter kongehuset søndag delte et foto af prinsesse Isabella, der var i kirke med dronning Margrethe, er det strømmet ind med likes og kommentarer.
Det er især den 14-årige prinsesses nye hårfarve, der har høstet komplimenter, men en årvågen kongehusfølger lufter i kommentarfeltet sin utilfredshed over, at Isabellas søndagstøj ikke ligefrem er fra H&M.
– Er det ok, en 14-årig pige, som gerne må være én, andre unge kan spejle sig i, evig og altid går rundt med tasker til flere tusinde?, lyder spørgsmålet fra en følger i kommentarfeltet.
Artiklen fortsætter under billedet
Følgeren, der har kommenteret, hæfter sig ved den taske, som Isabella bærer, der er fra det italienske modehus Prada. En søgning på firmaets hjemmeside viser, at en lignende taske koster 6.000 kr.
I kommentarfeltet er der blandede meninger om, hvorvidt det er okay, at prinsesse Isabella flasher dyre mærkevarer:
– Hun har lånt den af sin mors garderobe. Præcis som alle andre på 14, vil hun da også gerne være med – prinsesse eller ej..., skriver en følger som svar.
– Jeg synes personligt, det er ok. Jeg har bestemt ikke indtrykket af, at prinsessen ikke arbejder for det, lyder det fra en anden.
– Nej, det synes jeg ikke. Jeg mener også, at hun er alt for voksen klædt, skriver en tredje.
Nikita Andersen, der er chefredaktør for ungdomsmediet Vi Unge, kan godt forstå, hvorfor der er blandede meninger om Isabellas dyre taske:
– Jeg forstår godt, at den pågældende følger stiller spørgsmålet. Det er jo en balancegang for medlemmerne af kongehuset dels at være "almindelige" mennesker, som folket kan spejle sig i, og dels at repræsentere noget, der ligger meget langt fra de fleste andres levemåde – særligt andre 14-årige, lyder vurderingen fra Vi Unges chefredaktør til SE og HØR.
Artiklen fortsætter under billedet
Prinsesse Isabella er ved flere lejligheder blevet set med Prada-tasken. Foto: Jesper Sunesen, Lars. H. Laursen
Nikita Andersen påpeger, at den kommende konfirmand flere gange er blevet set med den samme taske:
– Det er ikke første gang, vi ser prinsesse Isabella med den pågældende taske, hvilket jo ikke sender et signal om et overforbrug af nye designertasker hver gang, vi ser hende, men tvært imod at hun har én, dyr taske, som bruges ofte og forhåbentligt mange år frem.
Ikke unormalt
Vi Unges chefredaktør vurderer, at det ikke er unormalt at se en 14-årig pige med en dyr designertaske over armen:
– Det er selvfølgelig meget forskelligt. Det er absolut ikke alle 14-årige eller deres familier, der har ressourcer til tasker i det prisleje, men når det er sagt, er det ikke decideret unormalt for teenagepiger i dag at bære designertasker. Kigger man på teenagedrengene er det derimod dyre designer-sneakers, der trender, og tager man en tur til Tranegårdsskolen i Gentofte, vil prinsesse Isabella næppe være den eneste med mærkevarer, forklarer Nikita Andersen.
Hun påpeger, at selv om det er en dyr taske, så er den ikke astronomisk dyr, når det kommer til designertasker:
– Her er tale om en Prada-taske i nylon, som – uanset hvad man synes om det – ligger på et "indgangsprisniveau" for designertasker, og som i øvrigt er nem at finde brugt på diverse secondhand-platforme til en bedre pris, vurderer chefredaktøren for ungdomsmediet.
Artiklen fortsætter under billedet
Kronprinsesse Mary er også glad for tasker fra Prada. Foto: Hanne Juul, Martin Høien
Man skal ikke føle sig ekskluderet
Når det kommer til hendes eget medie, fortæller chefredaktør Nikita Andersen, at redaktionen på Vi Unge gør sig mange overvejelser, når det kommer til at bringe dyre designervarer i deres magasin:
– Det gør vi kun i meget sjældne tilfælde. Vi Unge er til ALLE teenagere, og man skal ikke føle sig ekskluderet, når man læser med. Op til dage, der traditionelt set byder på gaver, f.eks. jul eller konfirmationssæsonen, laver vi ofte guides til gaveønsker, og her vil vi typisk inddrage ganske få drømmegaver, som ligger i den dyre prisende. Her vil vi altid italesætte, at man jo gerne må drømme, eller få hele festen til at slå sig sammen om det største ønske. Det er vigtigt, at vi ikke opsætter et urealistisk ideal, fortæller chefredaktøren.