Prins Joachim efter blodprop: Min kone reddede mit liv
52-årige Prins Joachim blev hastet på hospitalet, da han i juli 2020 fik en blodprop.
Nu - halvandet år efter - taler han om episoden i et længere interview med Berlingske.
Her fortæller Prins Joachim om livet i Frankrig, hvor han, Marie og børnene er bosat, og om, hvordan han har det nu, når han ser tilbage på den dramatiske dag, hvor han måtte på operationsbordet i Toulouse på grund af en blodprop i hjernen.
- Jeg har det godt. Jeg er kommet mig helt over det. Jeg var helt utroligt heldig og har været det hele vejen, fortæller Prins Joachim i interviewet.
Artiklen fortsætter under billedet ...
Prins Joachim blev reddet af Marie, som reagerede hurtigt, da han begyndte at snøvle. (Foto: Lars H. Laursen)
Her lægger han også særligt vægt på, at det er Prinsesse Maries fortjeneste, at han blev reddet.
- Det kan jeg takke dig for. Jeg havde ikke siddet her, hvis det ikke var for min kone. Du var den første, som hjalp mig. Det var ikke et vendepunkt i mit liv, men det var et udråbstegn, siger Prins Joachim.
Prins Joachim lå indlagt fra den 24. juli til den fjerde august, og det stod hurtigt klart, at han ikke ville være klar til at starte på sit nye job som forsvarsattacé i Paris den 1. september.
Det kunne han dog allerede den 18. september, hvor han også delte, at han følte sig klar til at varetage opgaven, efter sit sygdomsforløb.
Prinsen har tidligere takket Gud for at have overlevet.
Første gang, Prins Joachim og Prinsesse Marie satte ord på blodproppen, var i april, hvor parret blev interviewet til Hjernesagen.
- Jeg kunne se hans ansigtslammelse, det var – det var meget, meget forfærdeligt. Det er billeder, som for altid er i mit hoved, fortalte prinsessen dengang.
I dag kan prins Joachim huske alt, hvad der skete. Han mindes lyden af redningskøretøjet, hvordan han bliver lagt på en båre, og hvordan de inden for kort tid sætter i gang med høj fart mod hospitalet.
I den halve time det tager bilen at fragte parret til hospitalet, bliver han gentagne gange bedt om at spænde først den ene og så den anden hånd. Men allerede her har prinsen mistet følelsen i hele sin venstre side.
Ved ankomsten til hospitalet bliver han omgående scannet, og allerede få timer senere bliver han kørt ind på operationsstuen. En tid som prinsesse Marie i dag mindes som den værste.
I interviewet med Hjernesagen lægger hun ikke skjul på, hvor ked af det hun var, og hvordan hun kunne se ”billederne af ulykken for sig igen og igen”, men at hendes håb blot var, at lægerne kunne redde hans evne til at tale og tænke.
I dag ser prins Joachim tilbage på sin hustru som dagens helt, og hvordan han stolt så, hvordan hun hurtigt gik i ”soldatermode” for at redde sin mands liv.