Kongelige12. april 2021

Prins Joachims tur til hospitalet: Ikke plads til Marie

Da 51-årige prins Joachim i sommer blev ramt af en blodprop i hjernen, blev han straks hastet til hospitalet. Dog måtte han for en stund undvære sin Marie
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det kom formentlig som et chok for hele den danske befolkning, da meldingen fra kongehuset i sommer lød på, at prins Joachim var blevet indlagt med en blodprop i hjernen.

Prinsen og prinsesse Marie opholdt sig i ferieboligen Château de Cayx, da prins Joachim den 24. juli pludselig opførte sig ganske anderledes end normalt:

- Jeg vidste med det samme, at der var noget alvorlig galt med hans hjerne, fortæller prinsessen i et stort interview med Hjernesagen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/jokke_2.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Foto: Hanne Juul

- Jeg kunne se hans ansigtslammelse, det var – det var meget, meget forfærdeligt. Det er billeder, som for altid er i mit hoved.

Allerede 15 minutter senere blev prins Joachim hentet af et redningskøretøj, der til al held var i nærheden af Château de Cayx. Herefter blev han i første omgang hastet til hospitalet i Cahors.

Men turen til hospitalet var uden prinsesse Marie:

- Det var virkelig forfærdeligt. Jeg kunne ikke være med i ambulancen, og jeg havde ingen bil i Cahors. Derfor skulle jeg hurtigst muligt finde en bil, så jeg kunne køre efter, forklarer prinsessen om de skræmmende minutter, hvor hun måtte overlade sin mand til redningsfolkene.

Efter ankomsten til hospitalet i Cahors måtte prins Joachim dog senere til universitetshospitalet i Toulouse, hvor han hurtigt blev opereret.

I dag har prinsen ikke umiddelbart nogle men fra blodproppen, og han kan sågar huske alt, hvad der skete i den halve time, hvor han havde kurs mod hospitalet.

SÅDAN SKAL DU REAGERE VED ET STROKE

Hver 7. dansker oplever at blive ramt af et stroke.

De mest almindelige symptomer er:

- Ansigtslammelse

- Talebesvær

- Halvsidig lammelse af kroppen

Det kan være en god idé at lave øvelsen: Stræk, snak, smil. Hvis du oplever en eller flere af ovenstående symptomer, eller har svært ved at lave øvelsen, så tøv ikke med at ringe 1-1-2 med det samme.

Kilde: Hjernesagen og Hjerteforeningen

Sponsoreret indhold