Krimi4 timer siden

Jonas blev dræbt i Kødbyen: Familien bryder sammen i retten

Det endelige punktum i sagen om drabet på 21-årige Jonas Thomsen Sekyere skulle sættes torsdag. Men gerningsmanden Omer Muses tilståelse vaklede, og nu er sagen aflyst
De pårørende til 21-årige Jonas Sekyere var påvirkede i Københavns Byret torsdag, da gerningsmanden pludseligt nægtede drabet.
De pårørende til 21-årige Jonas Sekyere var påvirkede i Københavns Byret torsdag, da gerningsmanden pludseligt nægtede drabet.
 Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

De pårørende til den 21-årige jurastuderende Jonas Thomsen Sekyere, der blev knivdræbt på et diskotek i Kødbyen i København i 2012, var meget påvirkede under retsmødet i Københavns Byret torsdag.

12 år efter drabet på den lysende unge jurastuderende skulle sagen endelig afgøres torsdag i Københavns Byret. Her var det planlagt, at gerningsmanden Omer Muse skulle tilstå drabet. Men tilståelsen var uklar, og sagen er nu aflyst.

Det skriver TV 2.

Retten vurderede, at der ikke kom en klar drabstilståelse fra Omer Muse under retsmødet, og derfor er tilståelsessagen nu aflyst.

Anklageren spurgte i begyndelsen af retsmødet, om Omer Muse erkendte, at han havde gjort sig klart, at han ville dræbe Jonas Sekyere, da han stak ham. Men det nægtede Omer Muse.

Ifølge TV 2, som var til stede torsdag under retsmødet, blev de pårørende til Jonas Sekyere voldsomt påvirkede af, at gerningsmanden pludseligt ændrede forklaring.

Efter en kort pause i grundlovsforhøret, hvor anklageren, Søren Harboe oplyste, at det var blevet aftalt, at forsvaret skulle prøve at stille spørgsmålene, kom der så et andet svar fra Omer Muse.

Her svarede han så "ja" til, at han var opmærksom på, at Jonas Sekyere kunne dø, som følge af de knivstik, han tildelte ham på diskoteket. Derfor er både forsvarer og anklager også enige om, at der er sket en tilståelse.

Men der skal arbejdes på tilståelsen, da den er uklar, og derfor skal sagen formentligt nu køre forfra som en nævningesag ved Københavns Byret.

For at blive dømt for drab skal det erkendes eller bevises i retten, at den tiltalte har haft til hensigt, eller som minimum har erkendt risikoen for at offeret kan dø, men har fortsat sine handlinger alligevel.

Det er derfor ikke nok, at en gerningsmand tilstår at have stukket en anden person ned. Man skal tilstå eller bevise, hvad der foregik inde i hovedet på den pågældende, og at denne havde fortsæt til drab.

Omer Muse flygtede efter drabet til Somaliland, hvor hans familie stammer fra. Han har siddet fængslet i Etiopien i en årrække, inden han blev udleveret til Danmark med henblik på retsforfølgelse. Han blev fremstillet i grundlovsforhør den 29. august.

Det er yderst sjældent i det danske retssystem, at personer bliver udleveret, efter at de allerede har afsonet i et andet land.

Den 21-årige Jonas Thomsen Sekyere blev beskrevet som en dygtig ung mand på jurastudiet med en stor fremtid foran sig.

Han blev stukket i hjertet med kniv foran toiletterne på diskoteket Bakken i Kødbyen i København den 17. november 2012. Han havde afværgelæsioner på arme og hænder, og han havde aldrig mødt drabsmanden før.

Ikke lang tid efter stod det klart for politiet, at den formodede gerningsmand var Omer Hassan Sheik Muse, men at han var flygtet til Afrika.

Det er på nuværende tidspunkt uklart, hvornår sagen om drabet på Jonas Sekyere skal finde sted.

Sponsoreret indhold