En 23-årig mand er torsdag ved Københavns Byret idømt en fængselsstraf på to år og seks måneder for bedrageri.
Sagen blev behandlet som en tilståelsessag, og i denne indgik over 300 forhold, hvilket beløb sig til 1,8 millioner kroner.
Bedrageriet er foregået ved, at manden - i samarbejde med flere gerningsmænd - franarrede hovedsageligt ældre kvinder deres penge.
Det er sket ved, at ofrene blev kontakte igennem telefonen og fik at vide, at de talte med en myndighedsperson. Derefter udleverede de kortoplysninger, som gerningsmændene brugte til at købe dyre genstande.
Politiet har døbt sagen "Sweet Talk".
For mindre end et år siden modtog manden en dom på to år og seks måneders fængsel for at franarre ældre kvinder for samlet seks millioner kroner. Bedrageriet var sket efter præcis samme fremgangsmåde.
Kun fire dage efter dommen tog han fat igen med sinenumre, kom det frem under retsmødet.
En af medgerningsmændene modtog den 7. december en dom på to års fængsel for bedrageriet, hvilket stemte overens med anklager Tine Graakjærs påstand.
Hun mente dog, at den 23-årige skulle dømmes hårdere, og gik efter tre års fængsel til manden.
Det begrundede hun med, at manden efter hendes opfattelse havde fungeret som primus motor ved at være den, der ringede til kvinderne og franarrede dem oplysningerne.
Derudover også, at han var begyndt på kriminaliteten så kort tid efter en dom.
- Første forhold er sket den 7. februar kun fire dage efter dommen, hvor man blev idømt to år og seks måneders fængsel. Det kan nærmest ikke være tale om et hurtigere recidiv, sagde hun.
Under domsafsigelsen tillagde dommeren det også stor vægt, at manden så hurtigt var begyndt på bedrageriet igen.
- Jeg lægger til grund, at det er omkring 1,8 millioner kroner, som er begået få dage efter den tidligere dom for stort set ligeartet kriminalitet, sagde dommer Kirsten Schmidt.
- Det er stærkt skærpende, at man er så hurtigt i gang, lød det yderligere.
Mandens forsvarer gik efter maksimalt to år og tre måneders fængsel. Den dømte overvejer nu, om han vil anke til landsretten for at få en kortere straf.