Krimi2. november 2022

Sanjay Shah vil have ophævet dansk kendelse om fængsling

Åbne døre i retsmøde vil bringe britisk forretningsmand i fare, hævder forsvarere i retsmøde i Glostrup
Den britiske forretningsmand Sanjay Shah vil have ophævet en dansk domstols kendelse.
Den britiske forretningsmand Sanjay Shah vil have ophævet en dansk domstols kendelse.
 Foto: Christopher Pike/AP/Ritzau Scanpix

Den britiske forretningsmand Sanjay Shah kræver at få ophævet en dansk domstols kendelse om varetægtsfængsling af ham.

Det er kommet frem ved et retsmøde i Retten i Glostrup onsdag formiddag. Den nærmere begrundelse for kravet holdes dog hemmelig af hans forsvarere.

Den 52-årige mand er tiltalt for at have bedraget den danske statskasse for cirka ni milliarder kroner i sagen om udbytteskat.

På grund af de danske myndigheders ønske om at få Sanjay Shah udleveret til en straffesag har han siden slutningen af maj siddet fængslet i Dubai. Her forsøger hans advokater at hindre en udlevering.

Onsdag i Retten i Glostrup ønsker hans danske forsvarere maksimal lukkethed om processen og om, hvorfor de mener, at kendelsen om fængsling skal ophæves.

De ønsker lukkede døre ved retsmødet. Og bag lukkede døre fremlægger de argumenter for hemmeligholdelse.

Imidlertid afgør de to dommere, at betingelserne for dørlukning ikke er opfyldt. Åbenhed vil ikke krænke nogen, og desuden er det ikke dokumenteret eller sandsynliggjort, at åbne døre vil bringe Sanjay Shah i fare.

I stedet skal der være et foreløbigt referatforbud, lyder det fra dommerpodiet.

Afgørelsen kan forsvarerne "ikke leve med", lyder det fra den ene, advokat Kåre Pihlmann. Han og kollega Mikael Skjødt siger, at de vil indbringe spørgsmålet for Østre Landsret.

På bundlinjen står altså nu, at retten slet ikke kommer i gang med at behandle spørgsmålet om ophævelse af den fængslingskendelse, som ligger til grund for Danmarks krav om udlevering.

Det var 31. marts, at retten slog fast, at der er grundlag for varetægtsfængsling in absentia – altså uden at Shah selv er til stede. Siden fulgte landsretten efter, og dermed var vejen banet for begæringen om udlevering.

Sponsoreret indhold