Sigtet i sagen om 13-årig vælger kendt advokat - men han vil ikke
SENESTE: Michael Juul Eriksens kollaga får jobbet
TIP OS: Kender du mere til sagen? Del din viden i en mail til tip@seoghoer.dk
LÆS OGSÅ: Sådan har den 13-årige pige det nu
Han er en af Danmarks p.t. mest omtalte sigtede i en straffesag.
Og det kræver tilsyneladende råd og hjælp fra en af Danmarks bedst kendte advokater, inden den 32-årige, som delvist har tilstået i sagen om den 13-årige pige, skal for retten.
Ifølge Ekstra Bladet er Michael Juul Eriksen derfor blevet beskikket som ny advokat i sagen efter ønske fra den sigtede mand. Ude er Jens Otto Johansen, der mødte op til grundlovsforhøret tidligere på ugen.
Den 32-årige sigtede blev anholdt søndag eftermiddag, samtidig med at politiet fandt den 13-årige savnede pige på en adresse ved Korsør. Pigen havde været forsvundet siden lørdag middag.
Mandag blev manden fremstillet i grundlovsforhør og sigtet for bortførelse og voldtægt. Han erkendte delvist sigtelsen, men det er uvist, hvad han erkender, og hvad han nægter.
Umiddelbart efter fik han derfor beskikket advokat Jens Otto Johansen, som forsvarede ham i grundlovsforhøret, men den 32-årige ønsker altså, at en anden skal forsvare ham i sagen fremover.
Og her har han altså udpeget Michael Juul Eriksen. Spørgsmålet er dog, hvor længe det "forhold" kommer til at vare.
Allerede i næste uge vil der nemlig blive fundet en advokat, som formelt kan være forsvarer i sagen, oplyser Michael Juul Eriksen til Ritzau.
- Der er allerede anmodet om en ny forsvarer, hvilket retten og politiet er informeret om.
- Det sker formelt så først mandag, skriver han i en sms.
Hvem den endelige forsvarer bliver, er fortsat uvist.
Derfor vil han (måske) ikke
Michael Juul Eriksen har som nævnt ikke yderligere kommentarer, og det er derfor uvist, hvem der i stedet bliver forsvarer. Han afviser at forklare, hvorfor han ikke tager sagen.
Tidligere har han dog udtalt, at han ikke vil være forsvarer i sager om sædelighedsforbrydelser.
- Hver eneste gang, du fører en sag, er der en mulighed for, at en skyldig går fri. Det er prisen for, at man ikke dømmer uskyldige.
- Det vil jeg have det svært ved, for jeg har det svært ved, når der bliver begået kriminalitet mod børn for eksempel, sagde han i 2017 i TV2-programmet "Go' morgen Danmark".
Valget af Michael Juul Eriksen sker på et tidspunkt, hvor presset mod den nu fængslede og bortviste 32-årige mand er vokset markant.
Således er drabet på Emilie Meng i 2016 blevet aktuel igen, hvilket har fået bistandsadvokaten til Meng-familien til at kræve en dna-test af den fængslede mand.
Han kan nemlig have haft en rolle i sagen, der skal afdækkes.
Politiet bekræfter da også, at de undersøger den mulige sammenhæng.
Blandt andet fordi den sigtede har ejet og kørt i en bil magen til den, der forgæves blev efterlyst i Emilie Meng-sagen.
SE og HØR har lørdag bedt Michael Juul Eriksen om en kommentar til hans rolle i sagen, og ikke mindst om han efter næste uges valg af endnu en forsvarer, stadig skal hjælpe den sigtede i sagen.