Skal bag tremmer for Emilie Meng-drab: Fængslingsgrundlaget udvides for 32-årig
LÆS OGSÅ: 32-årig i nye sigtelser: Bagbandt 15-årig og trak hende 20 meter hen ad jorden
Der er begrundet mistanke om, at en 32-årig mand står bag drabet på 17-årige Emilie Meng, som blev fundet dræbt i Borup tilbage i 2016.
Vurderingen kommer fra dagens dommer ved Retten i Næstved, der netop har besluttet at fængsle den 32-årige mand på et udvidet fængslingsgrundlag.
Den 32-årige mand, der ved dagens retsmøde var iklædt tætsiddende lyse jeans, en hvid t-shirt og en sort adidas træningstrøje med hvide striber ned af armene, nægter sig skyldig i de nye, alvorlige anklager.
Han sad i forvejen varetægtsfængslet for blandt andet at have frihedsberøvet en 13-årig pige i sidste måned. Pigen blev fundet 16. april på den sigtedes bopæl efter at have været væk i 27 timer.
I det lange tidsrum mener politiet at den 32-årige mand udsatte pigen for vold, voldtægt og andre seksuelle krænkelser end samleje - hvilket den sigtede erkendte delvist ved første grundlovsforhør - men det er endnu uklart, hvad han helt præcis erkender.
Efter dagens tre timer lange grundlovsforhør blev pressen igen lukket ind i retten for at høre dommerens kendelse.
Fra første række kunne det ses, at mikrofonen i vidneskranken stod tændt da pressen igen blev lukket ind til retsmødet for at høre dommerens kendelse.
Det kunne derfor godt tyde på, at den 32-årige mand har afgivet forklaring ved dagens retsmøde. Derudover endte grundlovsforhøret med at trække godt en time ud i forhold til, hvad anklagemyndigheden på forhånd havde vurderet.
Fortrak ikke en mine
Den 32-årige mand tog ved starten af dagens retsmøde plads ved siden af sin forsvarsadvokat, Kristina Skou. Han havde egentlig anmodet om stjerneadvokaten Michael Juul Eriksen, men bliver istedet repræsenteret af en forsvarer fra hans velrennomerede advokatfirma.
Danmarks for tiden mest forhadte mand skænkede hverken journalister eller tilhørere så meget som et blik, før dommeren besluttede at lukke dørene af hensyn til politiets videre efterforskning.
Heller ikke en håndfuld af den 32-årige sigtedes pårørende, som var til stede i retten, fik et blik med i farten.
Han sad istedet med hænderne foldet foran sig og koncentrerede sig om at kigge op mod dommeren, mens han i ny og næ tog en tår af et plastikkrus, der lignede en kaffekop.
To lavmælte "ja'er" blev det til fra den 32-årige, da han blev spurgt om hans navn var korrekt, og om han inden dagens retsmøde havde fået mulighed for at snakke med sin advokat - manden er beskyttet af et navneforbud, hvorfor SE og HØR ikke kan beskrive mandens identitet nærmere.
Tre timer langt grundlovsforhør
Som tidligere nævnt blev dørene til retsmødet lukket efter ti minutter, men pressen fik mulighed for at høre kendelsen ved slutningen af det timelange grundlovsforhør.
Den sigtede gjorde endnu engang sit for ikke at kigge ned mod den fremmødte presse, da dommeren oplæste kendelsen.
Her kunne de fremmødte høre, at der er begrundet mistanke for at varetægtsfængsle den 32-årige mand for drabet på Emilie Meng, og for at have forsøgt at frihedsberøve og begå voldtægt og eller andre seksuelle krænkelser af en 15-årig pige i Sorø.
Der kom derudover adskillige detaljer frem om, hvorfor dommeren mener der, at der er begrundet mistanke.
Det drejer sig blandt andet om dna-spor på den 15-årige piges jakke, der med størst mulig sandsynlighed stammer fra den 32-årige sigtede - derudover viser teleoplysninger fra hans telefon, at han var på masterne i området for gerningsstedet i samme tidsrum som overfaldet.
Der kom derudover kuldegysende detaljer frem om, at politiet mener at kunne bevise, at den sigtede står bag drabet på 17-årige Emilie Meng.
Det handler blandt andet om teleoplysninger fra den 32-årige mand, men også mandens indkøb i en Harald Nyborg bestyrker ifølge dommeren mistanken om, at han dræbte Emilie Meng tilbage i 2016.
Foreløbigt skal den 32-årige sidde fængslet frem til 8. juni - for særdeles voldsomme anklager, der blandt andet omfatter drabet på Emilie Meng.
Sigtede gik i et kort øjeblik ud for at vende kendelsen med sin forsvarer, hvor de tog forbehold for at kære dommerens beslutning.
SE og HØR følger sagen