KrimiI går (opd. I går)

Skal i fængsel for tatovering: Har fået den under øjet

Fik skrevet "LTF" - og det er forbudt, fordi den berygtede bande er opløst af domstolene
Det er mærket her - og ikke mindst banden bag - der er forbudt. Også hvis man får det tatoveret under sit øje.
Det er mærket her - og ikke mindst banden bag - der er forbudt. Også hvis man får det tatoveret under sit øje.
 Arkivfoto: Presse-fotos.dk

En 28-årig mand er fredag idømt 60 dages ubetinget fængsel for at have fået tatoveret "LTF" under sit ene øje, efter at banden var blevet opløst ved dom, oplyser specialanklager Andreas Christensen fra Københavns Politi til Ritzau.

Den 28-årige var ikke selv til stede, da dommen blev afsagt, men hans advokat, Lars Thousig, valgte på stedet at anke dommen til Østre Landsret med krav om frifindelse.

- Efter min opfattelse kræver det mere end en tatovering, for at der kan være tale om videreførsel, siger Lars Thousig til Ritzau.

Den 28-årige mand var tiltalt efter straffelovens bestemmelse om at videreføre en ulovlig forening, fordi han hen over sommeren 2023 anvendte kendetegn for banden Loyal To Familia (LTF).

Kendetegnet bestod nærmere bestemt i en tatovering under det højre øje af de tre bogstaver "LTF".

- Retten har lagt til grund, at han har fået lavet tatoveringen efter forbuddet, fortæller Andreas Christensen.

Sagen om Loyal To Familia begyndte i efteråret 2018, da Københavns Politi på bagkant af en længere efterforskning udstedte et midlertidigt forbud mod banden Loyal To Familia.

Man anlagde samtidig en retssag med henblik på at få banden gjort forbudt efter Grundlovens bestemmelser, som i helt særlige tilfælde muliggør opløsning af en forening.

Grundloven sikrer borgernes ret til frit at danne foreninger. Dog skal foreninger have et lovligt formål, og det havde Loyal To Familia ikke, fastslog Højesteret i september 2021.

Samtidig siger straffeloven, at når en forening er blevet opløst, så er det strafbart at videreføre den, og det mener Københavns Byret altså er tilfældet i forhold til tatoveringen.

De tre bogstaver under mandens øje sidder nu, hvor de sidder. Og ifølge Andreas Christensen vil han ikke igen kunne straffes.

Retsformanden i fredagens sag har i øvrigt en fortid hos anklagemyndigheden, hvor han var en af de jurister, som førte opløsningssagen for domstolene.

Sponsoreret indhold