14-årig dreng alvorligt forbrændt: Ville lave kagen fra "Squid Game"
Stort set over hele kloden forsøger børn og unge at genskabe scener fra en af tidens mest populære Netflix-serier, den sydkoreanske ”Squid Game”. Til deres forældres store fortvivlelse.
Ikke mindst på videomediet TikTok har serien om de gældsramte mennesker i grønne træningssæt dannet grundlag for trends og udfordringer.
I den mere uskyldige ende har en række helt unge brugere forsøgt at lave de såkaldte ”honeycomb”-kager, som seriens karakterer i et af afsnittene skal forsøge at dele i hele motiver – for deres overlevelse.
Tre børn fra Sydney, Australien er blevet indlagt, efter de har ville lave den populære Challenge, der involverer de små bikager.
En af dem, Aiden Higgie, på 14 år, kedede sig under lockdown i hjemlandet, da han besluttede sig for at ”bage” de simple sukkerkager fra Netflix-serien.
Flere ulykker
Opskriften, som teenageren havde fundet på TikTok, er simpel og består blot af sukker, vand og natron, som Aiden blandede i en plastikkop.
Herefter puttede han den i mikroovnen, men på grund af koppens materiale, gik det galt.
Artiklen fortsætter under billedet:
I serien skal deltagerne i det dødelige "Squid Game" skille kagerne ad, uden at ødelægge motivet - som paraplyen her. (Foto: Netflix)
- Det (honeycomb-massen red.) kogte op til en vanvittig temperatur, og da han tog koppen ud, eksploderede den i hans hånd. Den har brændt hans hånd, og fordi det var sukker og plastik, der var smeltet sammen, er det løbet ned ad hans ben fra hans knæ til hans ankler, og det klistrede sig fast og blev ved med at brænde og brænde og brænde, fortæller Helen Higgins, Aiden Higgins’ mor, til Daily Telegraph.
Det vil tage drengen et helt år, at hele efter ulykken, der har givet ham flere tredjegradsforbrændinger.
En overlæge for brandsårsafdelingen på børnehospitalet i Sydney, Erik La Hei, fortæller til samme medie, at han har behandlet to andre drenge, der har fået ”Squid Game”-relaterede brandskader. Det får ham nu til at bede forældre om at være opmærksomme på, hvad deres børn deltager i af udfordringer på nettet.
Ekstrem vold
Plottet i ”Squid Game” tager udgangspunkt i et dystopisk univers, hvor 456 personer konkurrerer mod hinanden i diverse børnelege med chancen for at vinde en gigantisk pengepræmie. Men de satser også deres liv ved at deltage i legene. Og bliver således på voldeligvis likvideret, hvis ikke de gennemfører udfordringerne.
I USA har serien fået forældreorganisationen op af stolen. De mener ikke, det er forsvarligt, når streaminggiganten promoverer en så voldsom og blodig serie for et yngre publikum.
Artiklen fortsætter under billedet:
"Squid Game" er Netflixs mest populære serie - nogensinde. Mere end 111 millioner brugere har streamet den siden premieren den 17. september. (Foto: Netflix)
Samme bekymring er opstået ved den dansk/tyske grænse, hvor rystede lærere på institutioner, skoler og i fritidsordninger oplever, at børn derhjemme har set med, når forældrene binger den populære ”Squid Game”. Hvilket resulterer i at flere elever i skolegården har genskabt scener og voldelige lege.