Kendte10. november 2021

James Prices nemme løsning: Spis "dåseand" til Mortens Aften

Den kendte tv-kok løser problemet for alle dem, der synes, at det er for bøvlet at tilberede en and i aften
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/300816cirkusrevy_67.jpg
 Foto: René Schütze

Bliver du træt, allerede når du hører "Mortens Aften" og "and" i samme sætning?

Det er forståeligt, hvis det betyder, at man skal i gang med at tø en hel and op, partere og tilberede den.

Men ifølge en af Danmarks bedst kendte tv-personligheder, James Price, er der velsmagende håb for alle os, der godt kan lide and på tallerkenen. Men som er mindre vilde med arbejdet.

Løsningen er ifølge ham at vælge en dåseand - altså købe en stor dåse med confiterede andelår fortæller han i sit seneste indslag på YouTube-kanalen "James' Køkken". Dåsen giver typisk mad nok til fire personer:

At lårene er confiteret betyder, at de har simret lang tid i deres eget fedt. Det sikrer, at kødet på forhånd er tilberedt og ikke kræver andet end at blive brunet, fortæller Price i indslaget:

"Vi mangler bare at sprøde skindet op og varme dem helt igennem."

"Så på en tør pande med dem. Der hænger rigeligt med fedt ved."

Derfor holdes Mortens Aften

- Traditionen stammer helt tilbage til 300-tallet i Romerriget.

- Her levede den hellige mand Martin af Tours, som mod sin vilje blev gjort til biskop.

- Han forsøgte ellers at gemme sig i en gåsesti. Men de larmede så meget, at han blev afsløret og tvunget til at påtage sig jobbet.

- Som straf besluttede han, at alle i byen skulle spise gås hvert år på den dag, hvor han blev afsløret af de larmende gæs: 10. november.

- Siden er man også begyndt at spise and på Mortens Aften.

Kilde: Kristendom.dk

Brug fedtet til kartoflerne

Netop andefedtet i dåsen er en nem genvej til en anden vigtig ingrediens: de panderistede kartoler.

Når de rå kartofler er skåret i mindre stykker, kan de nemlig blive stegt i det overskydende andefedt fra dåsen.

Du kan se hele opskriften her.

Velbekommen!

Sponsoreret indhold