Kendte10. december 2021

24 år efter masseselvmord: Hjemmesiden er stadig i live

39 medlemmer af "Heavens Gate" begik for 24 år siden det største masseselvmord i USA nogensinde - men du kan fortsat klikke dig ind på kultens aktive hjemmeside
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det kan man da kalde have styr på detaljerne.

Først ventede medlemmerne af kulten "Heaven’s Gate" i 22 år på, at deres ufo ville dukke op i i form af kometen Hale-Bopp.

Flere af dem lod sig kastrere for at have en "ren krop". Og inden 39 af dem begik det største masseselvmord i amerikansk historie, sikrede de deres digitale eftermæle.

Det betyder, at kulturens hjemmesiden stadig er aktiv i dag:

"Som lovet – nøglerne til himlens porte er her igen for Ti og Do, som de var det for Jesus og hans far for 2000 år siden," kan man blandt andet læse på den.

HAR DU DET SVÆRT?

Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen.

Ring til Livslinien på 70 201 201.

Livslinien har åbent året rundt mellem klokken 11 og 05.

All-in på nettet

I midten af 90’erne var computere og nettet ellers ikke så dominerende som i dag.

Her ramte kulten dog rigtigt, da de i begyndelsen af årtiet gik all-in på at lave en hjemmeside.

Det var den letteste måde, de kunne dele deres budskab med resten af verden på.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/heavens_gate_hjemmeside.jpg
 Skærmdump

Sådan ser dele af hjememsiden for den amerikansk kult "Heavens Gate" i dag ud - næsten 25 år efter 39 medlemmer begik kollektivt selvmord. Skærmdump

24 år gammel rumgrafik

På hjemmesiden kan man blandt andet finde kultens "bibel", der med sit mundrette navn - How and When ”Heaven’s Gate” (The Door to the Physical Kindgom Level Above Human) May Be Entered - beskriver bevæggrundene for kultens eksistens og senere selvdestruktion.

I dag, 24 år senere, eksisterer hjemmesiden således med rumgrafikken fra dengang. Et besøg på hjemmesiden er derfor som - rent digitalt - at rejse årtier tilbage i tiden.

Du kan få et skræmmende og fascinerende indblik i kulten i en ny dokumentarserie i fire afsnit, Heaven’s Gate: The Cult of Cults, som HBO Max netop har frigivet til danske seere.

Frygtede lukning

22. marts 1997 begik kultens leder og hans 38 disciple masseselvmord i en millionvilla i Santa Fe, 30 kilometer fra millionbyen San Diego.

Inden masseselvmordet sørgede kulten for, at hjemmesiden blev kopieret på diskettedrev, der blev sendt videre til følgere fra Polen og Brasilien.

Kultens medlemmer frygtede nemlig, at de amerikanske myndigheder ville lukke hjemmesiden ned, når det kom frem, at de havde begået masseselvmord.

Dermed kunne hjemmesiden genaktiveres af følgere i Polen og Brasilien, hvis deres frygt blev til virkelighed.

De amerikanske myndigheder lukkede imidlertid aldrig hjemmesiden, der som allerede nævnt bliver holdt i live. Det sker med hjælp fra følgere til kulten den dag i dag.

Sponsoreret indhold