Kongelige1. februar 2022

Kronprinsesse Mary får stor hæder: Får opkaldt hospital efter sig

I anledning af sin 50-års fødselsdag får kronprinsessen opkaldt et børnehospital efter sig
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kronprinsesse Mary har siden hun blev medlem af det danske kongehus været bevidst om, hvilken position hun har, og hvilket ansvar der medfølger. Og gennem sit arbejde med udvalgte mærkesager har Mary formået at dreje kongehuset i en mere politisk og tidssvarende retning.

 Video: Aller Media

Hvad giver man kvinden, der har alt?

Det spørgsmål har mange nok brudt sig med i anledning af, at kronprinsesse Mary den 5. februar fylder 50 år.

På Instagram afslører det danske kongehus nu, at Rigshospitalets nye børnehospital får navnet ”Mary Elizabeths Hospital - Riget for børn, unge og gravide”.

Det nye børnehospital åbner i 2025 og kommer til at rumme 179 enestuer, 79 ambulatorierum og 15 operationsstuer fordelt på 60.000 kvadratmeter og otte etager, hvor der er plads til 900 patienter.

Artiklen fortsætter under billedet

Kronprinsesse Mary har selv født sine fire børn på Rigshospitalet og har derfor en særlig tilknytning til netop det hospital.

Som protektor for flere organisationer inden for social- og sundhedsområdet har sygdomme og lidelser blandt især børn været en mærkesag for kronprinsessen.

- Alle forældre ved, hvor svært det kan være, når ens barn er sygt. Særligt hvis barnet er så dårligt, at det skal behandles på et hospital. Når børn og unge er syge, bliver hverdagen og følelsen af tryghed vigtigere end nogensinde før. Rigshospitalets kommende hospital for børn, unge, gravide og deres familier, som slår dørene op om fire år, bliver derfor et sted, der går nye veje for at skabe plads til patienternes og familiernes liv og behov – et sted, der skal være trygt og hjemligt. Jeg er rørt og stolt over, at hospitalet kommer til at bære mit navn, fortæller kronprinsessen blandt andet i en videoklip, som kongehuset har delt på sin hjemmeside.

Sponsoreret indhold