Kendte27. april 2022

Britisk stjerne beskyldes for flere overgreb: Udnyttede unge, sorte kvinder

Syv mørkhudede kvinder beskylder nu den britiske dj Tim Westwood for seksuelle krænkelser
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega376740_006.jpg
 Foto: MEGA

- Han kunne smadre din karriere.

Sådan lyder det fra en række afroamerikanske kvinder, der alle beskylder den britiske dj-stjerne Tim Westwood for seksuelle krænkelser.

Det skriver The Guardian og BBC, der har slået pjalterne sammen for at fortælle kvindernes historie.

Krænkelserne skal ifølge de i alt syv kvinder have fundet sted i en periode fra 1992 til 2017, da de alle var teenagere eller i starten af 20'erne og forsøgte at stable en musikkarriere på benene.

64-årige Tim Westwood har været et af de største navne i britisk hip-hop og rap i de seneste 40 år og har været en nøglefigur i afroamerikansk musik lige så længe.

En rolle, som han altså - ifølge de syv anonyme kvinder - har udnyttet groft.

I hvert fald fortæller de samstemmende, at han misbrugte sin position i musikbranchen til at krænke dem seksuelt.

Tre af kvinderne fortæller, at de mødte Tim Westwood, da de var henholdsvis 17, 19 og 20 år gamle.

Her skal han angiveligt have lokket dem til at mødes for at tale om deres musikkarriere, men i stedet udviklede mødet sig til, at han udnyttede dem til sex.

GIK I PANIK

Ingen af kvinderne sagde direkte fra over den kendte dj, fordi de alle frøs i situationen, men de understreger alle, at de intet gjorde for at lægge op til seksuelt samvær.

- Selvom han er en hvid mand, så havde han den absolutte magt i den afroamerikanske del af musikbranchen, lyder det fra en af kvinderne.

- Jeg kan huske, jeg tænkte, at jeg ikke vidste, hvordan jeg skulle komme væk fra situationen. Jeg var helt alene med den her mand, og jeg vidste ikke, hvordan han ville reagere, så jeg underkastede mig bare, lyder det fra en anden.

Ifølge kvinderne misbrugte Tim Westwood deres unge alder og naivitet samt det faktum, at han vidste, de ikke vil turde at sige fra i frygt for, at han ville ødelægge deres karriere.

Fire af kvinderne i artiklerne beretter desuden, hvordan Tim Westwood angiveligt skal have raget på dem uden deres samtykke.

De tilfælde skal have fundet sted i forbindelse med, at kvinderne har fået taget et billede sammen med den berømte dj.

- Lad mig lige få fat i lidt røv først, skal Tim Westwood have sagt i et af tilfældene, da en af kvinderne havde fået sin veninde til at tage et billede af dem.

AFVISER ALT

- Jeg var i chok og frøs fuldstændig, siger kvinden om øjeblikket, hvor Tim Westwood angiveligt tog fat i hendes bagdel.

De i alt syv kvinder, der udtaler sig til The Guardian og BBC, har angiveligt aldrig mødt hinanden eller talt sammen.

Ingen af kvinderne, hvis identitet er kendt af de to medier, har anmeldt deres oplevelser til politiet, ligesom Tim Westwood afviser alle anklagerne, som han kalder "komplet falske".

Læs alle kvindernes historier her.

Sponsoreret indhold