Chok: Bendtner er blevet voksen og fornuftig efter økonomisk ruin

Det er ingen hemmelighed, at Nicklas Bendtner har klattet sin formue væk. Da hans indtægt var på sit højeste, inkasserede den skandaleombruste fodboldspiller 25 millioner om året.
Eller hvad der svarer til en månedsløn på den gode side af to millioner. Men som han senere har indrømmet, så levede han over evne.
Millioner er spildt på ekstravagante byture, bøder, gambling, sprut, en kynisk og illoyal far samt et mislykket erhvervseventyr i ur- og smykkebranchen – og den 5,4 millioner kroner dyre Ashton Martin, som han totalsmadrede på vej til træning ej at forglemme.
De senere år har han solgt ud af sine boliginvesteringer for at lappe den slukne privatøkonomi.
At det kom så vidt, at han som 23-årig gik fallit trods millionkontrakten i Arsenal, kommer han muligvis med en forklaring på den Euroman-podcasten ”Watch me”, hvor han fortæller om sin enorme ursamling.
- Man bliver glad for en kort periode (efter at have købt et ur, red.), og så jager man det næste. Sådan er det med næsten alting, forklarer han.
Nogle af de mange millioner har den tidligere fodboldflab sat i en samling af dyre ure. Den, som er anledning for hans besøg i podcasten, hvor Brian Lykke er vært.
Her bliver der indforstået slynget om sig med mærker som Audemars Piguet, Rolex, Breitling, Cartier, Panerai og Patek Philippe.
Som alle ved, går Bendtner højt op i sin stil. Og den skifter med hans egne ord fra dag til dag alt afhængig af det humør, han vågner i om morgenen.
Og der skal naturligvis være et ur, der passer uanset om han har lyst til at møde op til sin frokostaftale i jakkesæt eller fuldt track suit. Og selv om han har ure nok til at skifte et hver dag, er det altså ikke alle urene, han har liggende i hjemmet.
- Jeg har tre ure derhjemme, som jeg skifter imellem. Resten ligger i et ”safe”, siger Bendtner, som også er begyndt at overveje, hvilket ur, han tager på hvornår – og ikke kun, om det passer det til givne outfit.
- Jeg går efter ure, jeg ikke ser andre steder hele tiden, men man skal også tænke over, hvornår man tager det på. Jeg er blevet frarøvet en del ure gennem tiden, røber han.
I det hele taget er Bendtner blevet mere voksen og velovervejet. For selv om han har hang til dyre ure og, som han selv siger, slet ikke er i mål med sin ursamling endnu, så lader han ikke sine pludselige indskydelser eller shoppetrang løbe af med ham længere.
Det er han vokset fra efter de dyre lektioner i millionklassen.
- Jeg har prøvet at være igennem en fase, hvor jeg mandag morgen køber et ur til en halv million og mandag eftermiddag køber jeg en bil til to millioner. Og når man har været igennem den fase og har prøvet at være ”broke”, så har man ikke lyst til at prøve det igen, slår han fast og fortsætter:
- Så har man lige betænkningstid i forhold til ”okay, det her ur, du gerne vil have er sindssygt specielt, men det koster sådan og sådan. Lad os lige prøve at få det til at give mening, så du ikke lige pludselig kommer til at stå i en situation, hvor du føler dig presset.
I sidste uge kunne SE og HØR fortælle, at Bendtner har mangedoblet sin indtjening det forgangne år. Fra at tjene 185.000 kr. forrige år hev Bendtner over en million kr. hjem i det forgangne regnskabsår i sit eventfirma selskabet NB af 9. december 2010 ApS, hvor egenkapitalen trods fremgangen stadig bløder et blodrødt minus på 4,3 millioner.
Bendtner ser ikke sin ursamling som en investering og har da heller ikke tænkt sig at gå af med sin særlige samling.
I stedet kan sønnen Nicholas, som han har fra forholdet med Caroline Fleming se frem til at arve farmands fornemme armbåndsure, når han bliver større.