Kendte1. august 2022

Viggo Mortensen genbruger 19 år gammel skjorte af særlig årsag

Danskeren havde samme skjorte på til premieren på "Ringenes Herre: Kongen Vender Tilbage"
Viggo Mortensen i samme skjorte til premiere på "Thirteen Lives" i 2022 og "Ringenens Herre: Kongen Vender Tilbage" i 2003.
Viggo Mortensen i samme skjorte til premiere på "Thirteen Lives" i 2022 og "Ringenens Herre: Kongen Vender Tilbage" i 2003.
 Foto: David Swanson & Anthony Phelps, Reuters/Ritzau Scanpix

Til premieren på filmen "Thirteen Lives", hvor Viggo Mortensen spiller hovedrollen mødte danskeren op i en opsigtsvækkende skjorte.

Samme skjorte havde han nemlig på for 19 år siden til premieren på "Ringenes Herre: Kongen Vender Tilbage" i 2003.

Og der var en særlig grund til, at Viggo Mortensen fandt sit gamle trevl frem fra klædeskabet, skriver The Hollywood Reporter.

Skjorte med FN's logo

"Thirteen Lives" er den autentiske historie om de 12 drenge og deres fodboldtræner, der var fanget i en grotte i Thailand tilbage i 2018, efter vandstanden i grotten steg.

På mirakuløs vis blev alle drengene og træneren reddet ud med hjælp fra 90 dykkere fra forskellige dele af verden.

Viggo Mortensen spiller en af de dykkere sammen med blandt andet Colin Farrell og Joel Edgerton.

På grund af den helteaktion som dykkerne udførte, syntes danskeren, at det var på tide at finde en gammel kending frem.

Viggo Mortensen.
Viggo Mortensen.
 Foto: David Swanson/Reuters/Ritzau Scanpix

– Uselvisk indsats

Skjorten er i blå silke og lavet specielt til skuespilleren med FN's logo printet på.

– Filmen er en historie om en uselvisk, international, kollektiv indsats for at redde almindelige mennesker. Verden stod sammen og gjorde det – ikke for politisk vinding, ikke for penge, men fordi det var det rigtige at gøre, fortæller Viggo Mortensen.

– De ting er mere populære end kollektive bestræbelser for det fælles bedste, så jeg tænkte, jamen, jeg tager den her skjorte på.

Da han havde skjorten på for 19 år siden, var der også en årsag til, at den skulle på til premieren på afslutningen af den succesfulde "Ringenes Herre"-trilogi.

– Fordi det er en historie om mennesker, der kommer fra forskellige kulturer, der går sammen for det fælles bedste, lød det fra Viggo Mortensen med hentydning til fællesskabet bestående af hobbitter, en dværg, en elever, mennesker og en troldmand, der skal destruere ringen og sikre Midgårds overlevelse.

– Så jeg tænkte, at jeg ville tage den (skjorten, red.) på igen.

Sponsoreret indhold