Simon Spies jagtede en arving: Janni sagde ja
Det var til en personalefest på Damhuskroen, det for alvor slog gnister mellem unge Janni Brodersen og rejsekongen Simon Spies.
I 1999-dokumentaren om rejsekongen ”Simons film” erindrer den tidligere Spies-medarbejder Erik Malmqvist tydeligt mødet.
- Der var tre skønne unge kvinder, som skulle danse. De skulle afslutte hele seancen til den der ”money makes the world go round” – for det var sådan set det, det hele handlede om, indleder Malmqvist og fortsætter:
- Den bagerste pige instruerede jeg meget nøje i, at når de dansede forbi der, hvor Simon sad for enden af det hele, så skulle den bagerste pige helt tilfældigt falde ned i skødet på Simon. Og det var Janni, fortæller han.
- Pludselig stod han der med denne skønne lille dame i armene – og så tænkte han jo nok ”det var en sød lille en”.
Dengang var det alment kendt, at Simon holdt et harem af unge såkaldte morgenbolledamer, som stod til rådighed for rejsekongen dag og nat.
Artiklen fortsætter under billedet ...
Han havde da også forsøgt adskillige gange at forfremme den søde kassedame fra Herlev til en stilling på sengekanten, men Janni afviste ham gang på gang trods løfter om pelse og Rolexure.
- Jeg har virkelig arbejdet på at få Jannis ja i flere år – og det lykkedes først at komme i bukserne på hende for et par måneder siden, udbrød rejsekongen, da SE og HØR besøgte det nyforlovede par i Rom i 1983.
Jagten på en arving
Janni var langt fra den første, Simon Spies tilbød et ægteskab. Rejsekongen havde levet så et hårdt liv med druk og stoffer, at han døjede med skrumpelever.
Og hvis han gik bort uden en viv, var det hans mor, som skulle arve hele Spiesimperiet – og det kostede altså 90 pct af den samlede værdi i arveafgift.
Det ville betyde enden på hans livsværk. Men en hustru kunne slippe med 35 pct.
Artiklen fortsætter under billedet ...
Selv om det kostede en evig tur ud i kulden, havde adskillige morgenbolledamer afslået tilbudet om ægteskab. Janni sagde dog ja, da solkongen friede til hende under en rejse til Rom.
Da den kommende rejsedronning tog på polterabend til Paris med 25 veninder, muntrede Spies sig imens herhjemme med sin 16-årige morgenbolledame.
Artiklen fortsætter under billedet ...
Hun og syv andre morgenbolledamer var desuden med på bryllupsrejsen.
Efter brylluppet bedyrede Janni dog, at det var slut med morgenbolledamerne – lige bortset fra en, som rent faktisk sørgede for friskbagt morgenbrød.
I samme interview fortæller hun om deres sexlivet med sin 41 år ældre ægtemand, som hun fandt sexet.
- Helt afgjort. Han er jo ikke nogen mister Universe, men Simon har noget pragtfuldt, ingen anden mand har. Vi får det også bedre og bedre med hinanden, både i sengen og på alle andre måder, lød det i et interview med SE og HØR fra 1983, hvor hun samtidig afslørede, at ægteparret havde hver deres soveværelse.
Artiklen fortsætter under billedet ...
Fest og farver for fem millioner
Fem millioner kroner kostede brylluppet, som blandt andet blev fordelt således: 180.000 kr. for bryllupskjolen, 100.000 kr. for den fire tons tunge og 11 meter høje bryllupskage samt vielsesring for 1,8 millioner kr.
Til trods for Simons formue har Janni gennem alle årene fastholdt, at det ikke var dem, men kærligheden til Simon, der fik hende til at sige ja til frieriet.
Det var da heller ikke meningen, at hun skulle have arvet formuen og rejseselskabet til at begynde med.
Artiklen fortsætter under billedet ...
Men da skrumpeleveren havde fremskyndet afrejsedagen til de evige jagtmarker, ændrede rejsekongen sit testamente.
16. april 1984 døde Simon Spies i villaen i Rungsted og efterlod en halv milliard samt hele Spieskocernen til Janni.