Nyheder30. august 2022

Pas på! Københavns Politi advarer mod svindel på dba

Politiet modtager i øjeblikket mange anmeldelser fra borgere, der bliver snydt på salgssiden
tastatur
Lige nu advarer Københavns Politi mod svindel på DBA og WhatsApp.
 Foto: Silas Stein/picture-alliance/dpa/Ritzau Scanpix

Hvis du har ting til salg på den populære salgsside dba.dk, skal du i øjeblikket være ekstra opmærksom på svindlere.

Henover sommeren har Københavns Politi nemlig modtaget en stor bunke anmeldelser fra borgere, der har oplevet fusk på salgssiden.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Nærmere bestemt går anmeldelserne på, at en række svindlere udgiver sig for at købe en vare på salgssiden, men i stedet for at kontakte sælgeren via dba.dk, kontaktes vedkommende gennem WhatsApp.

– Svindlerne spørger først ind til, om varen fortsat er til salg, og om den er i god stand. Derefter spørger de, om de må komme og se varen, men når sælgeren oplyser adressen, svarer svindlerne, at de bor langt væk, skriver politiet.

Herefter foreslår svindlerne derfor, at de betaler og arrangerer en PostNord-kurérlevering, og derfor modtager sælgeren et link, som skal udfyldes med kortnummer, CPR-nummer og NemID, så sælger kan få sin betaling for varen.

Men inden man klikker på linket, er det dog vigtigt, at man stopper op og tænker sig om.

For i stedet for at betale for leveringen overfører svindleren pengene til sig selv.

– Vi ser fortsat et større antal sager med denne fremgangsmetode, og derfor advarer vi kraftigt folk mod denne svindeltype.

- Vi opfordrer altid til, at man kommunikerer via handelsplatformen – i dette tilfælde dba.dk – og at man er særlig kritisk hvis den, man handler med, ønsker at flytte kommunikationen til et andet sted – i dette tilfælde WhatsApp, siger Peter Høholt, der er vicepolitiinspektør i Afdeling for Økonomisk Kriminalitet i Københavns Politi.

Politiet opfordrer desuden til, at man læser politiets generelle råd, hvis man vil undgå at blive snydt, når man handler med andre på nettet.

Sponsoreret indhold