Streaming29. september 2022

Usmageligt: Jeffrey Dahmer beundres som sexsymbol på internettet

På ganske chokerende vis bliver seriemorderen Jeffrey Dahmer båret frem som decideret sexsymbol på det kåde internet efter det aktuelle Netflix-hit om Dahmers liv og forbrydelser
Evan Peters i rollen som Jeffrey Dahmer
Evan Peters spiller rollen som den gruopvækkende Jeffrey Dahmer i de nye Netflix-serie "Monster: The Jeffrey Dahmer Story".
 Foto: Netflix

Den yngre generation af Netflix-seere, der ligesom resten af verden har voldbinget den yderst populære ”Monster: The Jeffrey Dahmer Story”, har fået øjnene op for virkelighedens seriemorder, der portrætteres i serien.

Men selvom man skulle tro, at det var den sande historie bag forbrydelserne, der optager dem mest, så er der faktisk en anden og langt mere dyster årsag til deres engagement.

Det står klart, når man undersøger de sociale medier for reaktioner på den rekordsættende Netflix-produktion med den 35-årige Evan Peters i hovedrollen som den uhyggelige seriemorder, der tog livet af 17 mænd mellem slutningen af 70’erne og starten af 90’erne.

På blandt andet Twitter og TikTok tegner der sig en tendens til at fremhæve manden bag de grusomme gerninger som en genstand for beundring og – ja endda – begær.

Ville helt sikkert skrive til ham

Det udløser forståeligt en del harme, at internettet savler over Jeffrey Dahmer.

Selvom serien har slået en imponerende seerrekord, og på den måde slået ”Squid Game” af toppen, så møder den også kritik fra blandt andet ofrenes pårørende, som mener at scenerne er ”retraumatiserende” for dem.

– Jeg bliver fysisk dårlig over at læse dette, skriver en Twitterbruger under en samling af kommentarerer, der blandt andet er ude på at understrege Dahmers påståede metoder.

Virkelighedens Jeffrey Dahmer i retten i 1991
Virkelighedens Jeffrey Dahmer i retten i 1991
 Foto: ASSOCIATED PRESS

Flere af dem påstår nemlig, at han slog sine ofre ihjel med en langt mere udpræget barmhjertighed, end det fremgår i serien.

– Jeg ville ønske, at han stadig var i live, så ville jeg helt sikkert skrive til ham, lyder en af TikTok-brugernes udmelding.

Det er naturligvis nærliggende at antage, at baggrunden for internettets nyvundne kådhed over den afdøde amerikanske seriemorder og kannibal kommer med hovedrolleindehaveren Evan Peters – kendt fra blandt andet ”American Horror Story”, ”X-men” og ”Mare of Easttown” – og hans indiskutable charme.

Her har man vist på mange måder at gøre med lidt af en gråzone, hvor karakteren er svær at adskille fra skuespilleren. Og omvendt.

– Folk, der dåner over Jeffrey Dahmer… I er godt klar over, at han var seriemorder, pædofil og nekrofil – og altså ikke Evan Peters, lyder det undrende i et andet tweet.

En bruger ved navn Bes har en udmærket pointe, da hun skriver:

– TikTok brugte flere måneder på at dehumanisere Amber Heard (Johnny Depps ekskone red.) for sjov, og nu sympatiserer I alle sammen med Jeffrey Dahmer? Hvad?

Sponsoreret indhold