Annoncer
6. oktober 2022

Nem oprydning: Sådan får du styr på rodet

Rodede omgivelser resulterer ofte i et rodet hoved. Her får du 5 simple tips til at skabe orden i dit hjem, så rodet ikke vender tilbage.
Annonce for Harald Nyborg
Annonce for Harald Nyborg
 Foto: Annonce for Harald Nyborg
https://imgix.seoghoer.dk/2022-10-03/hn_sort_lang_0.png

I takt med, at rodet hober sig op i hjemmet, føler man sig ofte mere og mere stresset – og oprydningen bliver mere og mere uoverskuelig. Derfor er det en god idé at rydde op løbende, så rodet aldrig når til et kritisk punkt.

Men hvor skal man starte, hvis det kritiske punkt er nået, og hvordan holder man rodet nede, så oprydningen også bærer frugt på lang sigt? Her får du 5 simple tips til at få styr på rodet, så det ikke vender tilbage.

1. Ryd op ad flere omgange

Forbered dig på, at oprydningen af hjemmet kommer til at tage noget tid. Lad være med at regne med, at du kan klare det hele på en enkelt dag eller bare et par timer. Ofte giver man den fuld gas, når man har besluttet sig for at rydde op, og så forsvinder overskuddet hurtigt igen.

Giv dig selv lov til at bruge tid på oprydningen – og gør det overskueligt for dig selv ved at tage det rum for rum, skab for skab eller sågar hylde for hylde.

Det kan være enormt trættende at rydde op, ikke mindst mentalt, fordi nogle af de ting, man skiller sig af med, jo kan have sentimental værdi. Så sørg for at gøre det overskueligt for dig selv ved at rydde op i etaper, og i dit helt eget tempo.

2. Få styr på klædeskabet

Et fyldt eller uoverskueligt klædeskab har det med langsomt at brede sig og smitte af på sine omgivelser … Måske du også har den famøse stol, hvorpå du smider dit brugte tøj i stedet for at lægge det sammen og tilbage i skabet? Et skrivebord eller en kommode måske?

Sørg for at få indarbejdet en ny rutine, og læg tingene på plads med det samme. Det kan tage noget tid at få vanen helt væk, men kun sådan bliver du fri for de evige tøjbunker i rummet.

Når det gælder klædeskabet, kan det også være en god idé at pakke sommertøj og -sko væk om vinteren og omvendt. Pak tøjet, du ikke skal bruge, ned i gode opbevaringskasser, og stil dem i depotrummet, på loftet, i kælderen, eller hvor du end måtte have plads.

Typisk skaber undertøj og sokker også problemer i klædeskabet, hvor de pæne stakke har det med langsomt at forvandle sig til uoverskuelige bunker. Find en opbevaringsløsning, der holder på sigt, og hvor du nemt kan overskue dine ting.

https://imgix.seoghoer.dk/2022-10-03/2_0.jpg

Se flere opbevaringsløsninger fra Harald Nyborg her.

3. Indfør nye vaner

For at holde rodet væk i fremtiden, så du ikke bare står i samme situation igen om et par måneder, så er det vigtigt, at du får skabt nogle nye vaner i det daglige. Sørg for, at alting har en plads – også de små hårnåle og den bærbare computer.

Næste step er så at sørge for, at tingene faktisk ligger på den plads. Gå for eksempel en runde hver aften, inden du går i seng, og få lagt de ting på plads, der lige hurtigt blev smidt et sted. På den måde får rodet aldrig lov til at avle mere rod, og du vil typisk også opleve, at den daglige tur bliver kortere og kortere, fordi du løbende vænner dig til at lægge tingene på plads i første omgang.

4. Udnyt pladsen

Og hvor er det så lige, man skal gøre af alle tingene? Uanset hvor meget, man rydder ud, så er der ofte et behov for opbevaring af diverse ting og sager – eksempelvis sommertøjet. Her handler det om at udnytte pladsen bedst muligt.

Bedrollers er for eksempel geniale, da du kan opbevare ting under sengen, hvor der ellers er masser af spildplads. Men du kan også gå i den helt anden retning og hive frem i stedet for at gemme væk – hvis du vælger nogle pæne opbevaringskasser, kan de sagtens stå til skue og blive en integreret del af indretningen.

https://imgix.seoghoer.dk/2022-10-03/3.jpg

Find kasserne, og se flere opbevaringsløsninger fra Harald Nyborg her.

5. Find gode opbevaringsløsninger

Generelt er praktiske opbevaringsløsninger alfa og omega, når det kommer til oprydning. Du kan eksempelvis gå efter kasser med hjul, så de nemt kan findes frem og gemmes væk. Hvis de er gennemsigtige, kan du også hurtigt se, hvad de indeholder, i stedet for at skulle rode en masse forskellige kasser igennem.

https://imgix.seoghoer.dk/2022-10-03/4.jpg

Find kasserne, og se flere opbevaringsløsninger fra Harald Nyborg her.

Skal du opbevare dine kasser i garagen eller i et skur, hvor isoleringen er knap så god, så er det også praktisk med nogle solide kasser, der kan tåle lidt af hvert. Vælg evt. kasser, der kan stables, så du kan udnytte pladsen i højden.

https://imgix.seoghoer.dk/2022-10-03/5.jpg

Find kasserne, og se flere opbevaringsløsninger fra Harald Nyborg her.

Opbevaringsløsninger fra Harald Nyborg

Harald Nyborg har mange smarte løsninger til opbevaring og en mere praktisk hverdag. Blandt andet kan du finde foldbare kasser, bedrollers, bokse med låg og minikurve, men også skuffereoler, vasketøjskurve og spande til affaldssortering. Se deres katalog her.