Nyheder12. oktober 2022

Medie: Peter Hummelgaard truet med RKI og inkasso

Beskæftigelsesministeren er kommet i nye problemer - har været alt for langsom til at betale et rentefrit studielån tilbage til fond, der støtter socialdemokrater økonomisk
Peter Hummelgaard er kendt for at rase mod unge, der ikke betaler deres studiegæld tilbage. Nu afslører mediet Frihedsbrevet, at han selv har haft voldsomt rod i sit lån.
Peter Hummelgaard er kendt for at rase mod unge, der ikke betaler deres studiegæld tilbage. Nu afslører mediet Frihedsbrevet, at han selv har haft voldsomt rod i sit lån.
 Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Fældet for at narre vælgerne groft

Det går ikke fremragende i disse dage for beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.

For ikke nok med at han har erkendt at narre vælgerne i forsøget på selv at få et godt valg.

I dag kan Frihedsbrevet også afsløre, at ministeren er blevet truet med både inkasso og RKI.

Det skete angiveligt, efter han for ti år siden lånte 50.000 kroner rentefrit hos Stjernens Studiefond, der hjælper fagligt aktive eller unge socialdemokrater som ham.

Men da pengene skulle betales tilbage, gik det så langsomt, at fonden til sidst fik nok af at rykke ham for pengene, skriver mediet.

- Vi blev opmærksomme på, at pengene skulle betales tilbage, og så rykkede vi for betaling, siger Susanne Westhausen, der er direktør i organisationen, der administrerer Stjernens Studiefond.

- Vi skrev i brevet til Socialdemokratiet, at han kunne ryge til inkasso, hvis han ikke betalte.

Hele tre gange blev Peter Hummelgaard rykket for pengene, før brevet til Socialdemokratiets partisekretær røg afsted. Og altså både med en trussel om inkasso og i værste fald registrering i RKI som dårlig betaler.

Herefter skete der noget, så afbetalingen kunne komme i gang. Beløbet var endeligt betalt tilbage i 2018.

Trods det dramatiske forløb har Peter Hummelgaard i dag ingen erindring om sagen. Men han erkender over for Frihedsbrevet, at det helt åbenlyst var en fejl, at det gik så langsomt.

Sponsoreret indhold