Kendte11. november 2022

Fanny Bornedal undrer sig over feminas forside: - Troede, vi var længere end Photoshop

Femina afviser at have ændret på Fanny Bornedals udseende på ugens forside
Fanny Bornedal er på forsiden af denne uges femina.
Fanny Bornedal er på forsiden af denne uges femina.
 Foto: femina/Lasse Bak Mejlvang

22-årige Fanny Bornedal pryder denne uges forside på femina, og samme dag som "Carmen Curlers"-stjernen så coverbilledet, gav hun på sarkastisk vis udtryk for sin utilfredshed.

- Femina er kommet til at lægge et billede op af min overfladiske tvillingesøster fra Hollywood, som forsøger at få en fod ind i dansk film ved hjælp af ansigtsløft og Botox. Håber virkelig, det lykkes hende. Pøj pøj, skrev Fanny Bornedal i går på sin story på Instagram.

- Jeg troede, vi var længere end Photoshop.

Femina afviser at have ændret på Fanny Bornedals udseende. Feminas chefredaktør, Isabella Alonso de Vera Hindkjær, er dog ked af, at Fanny Bornedal giver udtryk for at være utilfreds med forsiden.

- Det er rigtig ærgerligt, at hun ikke kan lide den. Det er fotografen Lasse Bak Mejlvang, der har taget billedet - han er en fantastisk fotograf, og det er et fremragende billede, hvor hun ser superskøn ud. Jeg er glad for den forside og for alle billederne af hende inde i bladet.

Iværksætter Helena Baungaard-Sørensen stoppede også op, da hun scrollede ned over forsiden med Fanny på sit feed. Og ligesom den danske skuespiller, så fandt hun forsiden end kende for poleret. Så hun skrev en kommentar under ugebladets opslag med forsiden.

”Undrer mig her om Fanny Bornedal er blevet retoucheret/photoshoppet en smule for meget?”

Overfor SE og HØR uddyber Helena Baungaard-Sørensen nu:

– Jeg ved jo, hvordan Fanny ser ud fra film og tv-serier. Og det er bare ikke helt sådan der. Jeg kiggede inde på hendes profil og bemærkede, at hun har en masse smukke skønhedspletter i ansigtet. Dem har hun heller ikke på forsiden.

Fanny Bornedal til "Året, der gak 2021".
Fanny Bornedal til "Året, der gak 2021".
 Foto: Hanne Juul

Isabella Alonso de Vera Hindkjær fortæller, at femina i både Fanny Bornedals tilfælde og helt generelt har en politik om ikke at ændre folks udseende.

- Vi fjerner ikke rynker og blivende kendetegn eller ændrer på proportioner og træk. Det er meget vigtigt for os, fordi autenticitet, diversitet og forskelligheder er en kernesten i feminas brand og dna.

- Vi kunne aldrig drømme om at ændre på forsidemodellers udseende. Vi lægger lys, retter lys og farver og fjerner ikke-blivende ting, hvis man for eksempel har et blåt mærke eller en bums, fordi det ikke er permanent.

Fjerner I sådan noget som mørke rander under øjnene?

- Vi lægger makeup, inden billederne bliver taget. De fleste vil gerne tage sig bedst muligt ud på billeder, og derfor ønsker de fleste også at få lagt en flot makeup. Og vil de ikke det, respekterer vi det. Kropspositivisme er noget, vi dækker intenst på femina, så vi har ikke lyst til at holde urealistiske glansbilleder op på den måde. Det er ikke vores opgave, og det har vi ikke gjort i mange år.

Det er trist

I flere år har Helena Baungaard-Sørensen forsøgt at få indført en mærkning - hendes såkaldte ”No retouch”-certificering - til billeder, der ikke har været igennem redigeringsmaskinen.

Et af billederne af Fanny Bornedal, der er brugt inde i bladet.
Et af billederne af Fanny Bornedal, der er brugt inde i bladet.
 Foto: Lasse Bak Mejlvang

Faktisk har hun selv medvirket i en artikel hos femina, der handlede om et opgør med overretouchering, der kan skævvride især unges kropsopfattelser.

Hun havde ikke set Fannys story, men da Helena bliver gjort opmærksom på hendes slet skjulte kritik af forsiden, bliver hun næsten rørt.

– Ej, det gør mig virkelig glad at høre. Er det rigtigt? Jeg overvejede at tagge hende i min kommentar under feminas opslag, men tænkte, at jeg jo heller ikke ville indblande hende i min kritik. For det har jo ikke rigtig noget med hende at gøre, siger Helena.

– Og på mange måder er det jo trist, for det virker ikke, som om hun har haft en stemme i det her. Men det er det, hun får nu. Hun tager situationen alvorligt nu, og det er sejt. Det er klogt. Og det gør mig virkelig glad, slutter hun.

Fanny Bornedal til Robert Prisen 2022.
Fanny Bornedal til Robert Prisen 2022.
 Foto: Dan Mariegaard

Femina har været i kontakt med Fanny Bornedals bagland og forklaret, hvordan forsiden er blevet til, og at billedet ikke er retoucheret. Storyen er ikke længere tilgængelig.

Til SE og HØR siger skuespillerens agentur, Lindberg management, at hun ikke har yderligere at tilføje.

Sponsoreret indhold