Viralt8. december 2022

Blev afvist af lægevagten to gange: Nu er 5-årige Stella-Lily død

En blot femårig irsk pige er død af en streptokokinfektion. Forinden havde hendes far to gange forsøgt at få hjælp til datteren på hospitalet, hvor de dog blev afvist
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Tårer og tristhed: Når man rammes af sorg.
 Video: Aller Media

De seneste uger har streptokokinfektioner kostet utallige briter livet. Seneste melding er, at mindst 13 børn under 15 år er døde efter at være smittet med sygdommen i Storbritannien.

Også i Irland hærger sygdommen. Her har en blot femårig pige ved navn Stella-Lily McCorkindale mistet livet.

Hendes knuste familie fortæller nu, at de hele to gange blev afvist ved lægevagten. Først tredje gang de forlangte at få hjælp til deres syge datter, blev datteren indlagt på et hospital i Belfast.

På det tidspunkt var hun dog så syg af streptokokinfektionen, at hun kort efter døde.

Det skriver det britiske medie Metro.

En blot femårig irsk pige er død af en streptokokinfektion. Forinden havde hendes far to gange forgæves forsøgt at få hjælp til datteren på hospitalet.
En blot femårig irsk pige er død af en streptokokinfektion. Forinden havde hendes far to gange forgæves forsøgt at få hjælp til datteren på hospitalet.
 Foto: Privat

Hendes far Robert fortæller, at de tre dage i træk tog datteren på hospitalet. Første gang den 28. november. På det tidspunkt havde den femårige pige haft det skidt i et par dage.

Under det første besøg fik Robert at vide, at han skulle sørge for, at Stella-Lily fik nok væske, hvorefter de blev sendt hjem. Samme besked fik de dagen efter, da de igen søgte lægehjælp til datteren.

På tredjedagen tog familien igen den lille pige med på hospitalet. På det tidspunkt var hun rigtig dårlig og havde fortalt sin mor, at hun ”følte, hun skulle dø”.

På hospitalet blev hendes tilstand hurtig så forværret, at hun mistede bevidstheden og endte i koma. Selv om hun fik store mængder antibiotika, var hendes krop så medtaget af infektionen, at hun døde få dage senere.

Robert sammen med sin datter, der nu er død. 
Robert sammen med sin datter, der nu er død.
 Foto: Pr

Den sørgende familie sidder nu tilbage med en følelse af, om datteren kunne have overlevet, hvis lægerne havde taget hendes symptomer alvorligt første gang.

Hospitalet i Belfast oplyser nu, at man vil undersøge forløbet med den lille piges død.

Siden efteråret har landet oplevet en stor stigning i antallet af smittede.

Stigningen skyldes ifølge myndighederne, at landets corona-tiltag i lang tid har holdt børn skærmet fra bakterien.

Som følge af stigningen – og de mange dødsfald – overvejer den britiske skoleminister og sundhedsminister nu at udbrede brugen af penicillin på landets skoler.

De hyppigste symptomer ved en streptokokinfektion er feber og halsbetændelse. Den kan dog også udvikle sig langt mere alvorlig og føre til svære infektioner og blodforgiftning.

Sponsoreret indhold