Sponsoreret
27. december 2022

Ny bil? Her får du høj sikkerhed for pengene

Leder du efter en bil, hvor sikkerheden er i topklasse, har vi et par gode bud – og de kører begge på el.
Annonce for Nissan
Annonce for Nissan
Annonce for Nissan
https://imgix.seoghoer.dk/2022-12-13/nissanlogosh.jpg

Står du over for et bilkøb, har du måske allerede brugt meget tid på at rode biljunglen igennem for at finde en, der både har designet, sikkerheden og køreoplevelsen i orden.

Vi har gjort arbejdet for dig og fundet de bedste muligheder, når det gælder biler, hvor sikkerheden er i top.

Fokus på sikkerhed

Før i tiden ville det være katastrofalt at støde sammen med en anden bilist eller autoværnet – både for føreren, passagererne og de andre trafikanter.

Men i dag er biler langt sikrere, og der bliver stillet langt højere krav til sikkerheden.

Det europæiske testsamarbejde Euro NCAP har i 25 år testet bilers sikkerhed årligt. Euro NCAP opstiller strenge krav i kategorier som passagerbeskyttelse, børnebeskyttelse og assistentsystemer.

Euro NCAP er derfor et godt sted at starte, hvis du vil finde ud af, hvilke biler du kan regne med, når det kommer til sikkerhed.

Sikkerheden i top

Skal du følge sikkerhedsanbefalingerne fra Euro NCAP, kan du kigge i retning af Nissans nyeste model af elbilen Ariya og den splinternye 4. generation af X-Trail.

De to modeller har nemlig opnået fem stjerner i sikkerhedsbedømmelsen, hvor de både scorer rigtig højt på passagerbeskyttelse og beskyttelse af børn.

Blandt andet er begge biler udstyret med midter-airbag og en intelligent nødbremse, der advarer dig og samtidig bremser op, når der er mulighed for kollision med andre biler, cyklister eller fodgængere.

Begge modeller advarer om biler i den blinde vinkel, holder dig automatisk i egen vejbane og begynder selv at bremse, når den registrerer, at bilen foran bremser.

Elektrificering

Nissan satser stort på elektrificering. Det giver dig mulighed for at vælge lige den form for elmotor, der passer dig. Foruden elbilen Ariya har Nissan nemlig skabt hybridbilen Juke, mild-hybriden Qashqai og selvfølgelig den spændende 4. generation af X-Trail med e-POWER, som du kan få fingre i fra januar.

X-Trail er spændende, ikke bare fordi den scorer særdeles højt på sikkerhed, men fordi den kører på el uden at have behov for opladning. Det er gode nyheder til dig, der har holdt dig fra elbiler på grund af frygten for at løbe tør for strøm.

Det er denne banebrydende teknologi, Nissan kalder e-POWER, og det betyder, at X-Trail er udstyret med både en benzin- og en elmotor. I modsætning til en hybridbil, driver elmotoren altid bilen, og du skal aldrig oplade. I stedet oplader en brændstoføkonomisk benzinmotor batteriet, mens du kører. Du tanker altså benzin som på en benzinbil, men køreoplevelsen er glidende og støjsvag som i en elbil.

Og som i en almindelig elbil kan e-POWER også oplade batteriet fra energien fra opbremsninger, hvilket bidrager til besparelse af brændstof under køreturen.

X-Trail har også andre fede funktioner, som for eksempel forlygter, der selv kan registrere modkørende og blænde ned og op, når du kører forbi.

Den nye udgave af elbilen Ariya er også en del af Nissans elektrificering med en rækkevidde på op til 533 km. Det er giver ro til selv længere køreture. Og på ca. 40 minutter kan Ariya lynlade op til 300 km.

Både X-Trail og Ariya er udstyret med en førerassistent, som hjælper dig med blandt andet parkering ved hjælp af et intelligent bakspejl samt fire kameraer, så du ikke støder på noget.

Vil du have firehjulstræk, fås både X-Trail og Ariya også med e-4ORCE. Det er et system med to elmotorer, der giver fantastisk vejgreb og kørekomfort. Her får du endnu mere elektrificering for pengene.

https://imgix.seoghoer.dk/2022-12-13/sh_broedtekst_nissan_xtrail_high.jpg

NISSAN

Den japanske bilfabrikant Nissan har satset stort på elektrificering i år. Med de nyeste udgaver af modellerne Ariya, X-Trail, Juke og Qashqai får du fire forskellige typer el-teknologi: Klassisk elbil, e-POWER, hybrid og mild-hybrid. Med ProPilot-assistance i verdensklasse samt andet intelligent udstyr er sikkerheden i top, ligegyldigt hvilken model du vælger. Du kan være sikker på at finde en model, der er skræddersyet til dine behov.

Læs mere om alle Nissans biler her.